Jak nejlevněji měřit spotřebu v pronajatých společných prostorách domu?
mara5740:
V našem domě máme možnost si pronajmout nebytové společné prostory k užívání členům SVJ. Jeden takový prostor mám pronajat, jedná se o bývalou mandlovnu.
Jelikož se jedná o prostor který máme hned pod bytem rád bych si zde umístil 3D tiskárnu. Přes strop by mi dosahovala wifi tak bych měl neustálý přehled a nemusela by mi hrčet v bytě.
Ve sklepě je umístěna zásuvka, ale je slepá, počítám, že někdo prostě odcvakl kabel v rozvodné skříni.
Když jsem se dotazoval na schůzi jak by k tomu byli všichni nakloněni tak jim to bylo vesměs jedno, jenom byl problém ohledně rozúčtování spotřeby. Pronájem těchto prostor je na 4 roky tudíž bych to chtěl řešit nejekonomičtěj ší variantou.
Můžete mi prosím poradit jakou se vydat variantou.
Co mne napadá tak buď podružný elektroměr, nebo natáhnout elektřinu z bytu jelikož to není daleko a hlavně co pro to všechno budu muset vylítat, popř. na kolik by to zhruba vyšlo?
Moderátor: Původní nesmyslná otázka zněla "Zprovoznění zásuvky ve společném prostoru SVJ?".
LWQ:
Pokud to bude "jen" pro jednu FDM tiskarnu a ne farmu jak u Pepy Prusi, tak bych z extra RBCO pro tento obvod vytahnul CYKY 3x2,5mm2 v chranicce/liste do daneho prostoru.
Tam bych dal malinky rozvadec na stenu s hlavnim vypinacem a dvame jistici - pro obvod zasuvek a pro obvod osvetleni. V pripade potreby neni treba cyklovat RBCO v byte a hlavne nelze "nahodou" nemohl nahodit proud do tohoto podruzneho rozvadece.
Z tohoto rozvadece bych vytahnul nekolik zasuvek 230V na stenu - idealne tak, aby nebylo treba "prodluzovacek", plus to osvetleni.
Chranickou/listou bych natahnul i CAT6 ethernet, nebot ta uvazovna wifi bude pres panelove zdi ci stropy prochazet jen velmi bidne, pokud vubec.
Václav Třetí:
Nevím, proč moderátor považuje zprovoznění, znovupřipojení nebo opravu zásuvky za nesmysl. V první fázi by se měl elektrikář podívat, proč je nefunkční a jak je rozvod proveden. Pak přichází na řadu teprve řešení.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí 06.10.2020, 11:58
Nevím, proč moderátor považuje zprovoznění, znovupřipojení nebo opravu zásuvky za nesmysl.
Protože si dotyčný nepřečetl pravidla této diskuse. V nadpisu má být otázka.
mara5740:
Ano, upozornil mne na to systém a nejjednodušší způsob, aby mne systém pustil byl přidat otazník (dance). Omlouvám se za to.
Ale teď trochu k věci. Ano samozřejmě v dalším kole pozvu elektrikáře, aby to shlédnul.
Nyní mi šlo spíš o vaše zkušenosti a rady (typu: ano budeš muset vyběhat to a to a to a zhruba to bude stát tolik a tolik).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana