Proč někdy při vt stykač nepřeruší přívod elektřiny?

<< < (6/7) > >>

Václav Třetí:
Já se zeptám jaká je distributorem přiznaná sazba (podle faktur)?

Kdysi dávno se na jakémsi školení hovořilo o přímotopné sazbě ovládané pomocí hodin (to bylo v úplných začátcích, kdy se o přímotopné sazbě teprve uvažovalo),  ovšem základní předpoklad byl, že musí být dvoje. Zrealisované ve skutečnosti jsem to nikdy neviděl, jak jsem již psal, už od začátku se používalo HDO se třemi povely. (FMX 35, FMX 300 a mnoho dalších novějších provedení)

Vít Rotrekl:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.10.2020, 12:52

Přemýšlím, k čemu tam je.

Myšlenka: Divoké zapojení - z jističe přes kontakt termostatu do elektrokotle? Kdysi jsem takové zapojení taky viděl....

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Vít Rotrekl  05.10.2020, 13:19

Myšlenka: Divoké zapojení - z jističe přes kontakt termostatu do elektrokotle? Kdysi jsem takové zapojení taky viděl....

Nejsem znalec Porothermu, ale nebere si napájení ze siloviny? Takhle by se nám tam mohly potkat dvě různé fáze a při přerušení N začít zlobit.

S tím souvisí i další věc, proč vypínat kotel stykačem, když obvykle stačí kontakt relé do kotle a ten si vypnutí už zajistí sám.

David Hruda:
Citace: Václav Třetí  05.10.2020, 12:53

Já se zeptám jaká je distributorem přiznaná sazba (podle faktur)?

Kdysi dávno se na jakémsi školení hovořilo o přímotopné sazbě ovládané pomocí hodin (to bylo v úplných začátcích, kdy se o přímotopné sazbě teprve uvažovalo),  ovšem základní předpoklad byl, že musí být dvoje. Zrealisované ve skutečnosti jsem to nikdy neviděl, jak jsem již psal, už od začátku se používalo HDO se třemi povely. (FMX 35, FMX 300 a mnoho dalších novějších provedení)

Tady u nás na jihu jsou občas k vidění hodiny SPH-Q, teď nedávno jsem u sazby C45d narazil na nějaké Thebeny (viz foto).

Václav Třetí:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  05.10.2020, 14:13

Nejsem znalec Porothermu, ale nebere si napájení ze siloviny? Takhle by se nám tam mohly potkat dvě různé fáze a při přerušení N začít zlobit.

To je jedna z možností vzniku problému, někdo popletl fáze na přívodu kotle.

to kol. Hruda:
Možná není v místě dostupný signál HDO.

Okolo povodní před 20 léty nabízeli distributoři sazbu, kde nebylo HDO, ale jen hodiny pro odběratele, kteří měli potíže s přehříváním starých akku kamen v době, kdy energetika dávala výrazně delší doby nt kvůli potřebě zatížení sítě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana