Proč někdy při vt stykač nepřeruší přívod elektřiny?

(1/7) > >>

TOMÁŠ Kyselý:
Mám elektrokotel a akumulační topné panely. Přepínání je řešeno manuálně přepínačem viz. foto. Pokud je přepínač v poloze na topení elektrokotlem je vše O.K. plně funkční. Když dám přepínač do polohy na topení akumulačními topnými panely nastane problém. Při vysokém tarifu  nedojde ve většině případů k přerušení přívodu proudu (stykač nadměrně bzučí),  ale ne vždy, sporadicky se stane že se přívod proudu při vt přeruší.

Problém se dá dočasně řešit když jsem doma,  poklepáním na stykač nebo vypnout/zapnout ovládání (bojler, elektrický kotel, akumulační topné panely) nebo manuálním přepnutím přepínače do polohy na topení elektrickým kotlem a zpět.

Jedná se o nově přidělávanou elektroinstala ci kvůli pořízení akumulačních topných panelů. Každý panel má samostatnou zásuvku a jistič.
3 fázový stykač je nový ,  stykač k bojleru je cca 1/2 roku starý, přepínání vt/nt mechanickými hodinami ,elektroměr 3 fázový.

Nevíte prosím někdo poradit v čem by mohl být problém?      

Václav Třetí:
Mám dotaz - stykač je společný pro kotel a top. panely, nebo má každý obvod svůj vlastní a přepínají se cívky stykačů?

Jirka Š. Svejkovský:
Podle fotek je ovládačka společná (modrý vodič s čokoškou vpravo dole).

Kam dál vede ta fáze z  jističe? Mizí kamsi pryč.

Jan Franěk:
POkud chcete poradit, pošlete schéma zapojení. Z fotek to není jasné. Osobně ale tuším problém s fází napájecí cívky stykačů. Myslím že je špatně zapojená a na cívce není vždy plné napětí. Nakopírujte jednopólové schéma, které vám dal nový výrobce rozvaděče, spolu s CE a kusovým ověřením, nebo návodem. Možná bych uvítal i fotku výrobního štítku.

Co mi ale hlava nebere. je cesta fázového vodiče mezi jističe, kdy kvůli němu je mezi nimi mezera a přitom je v rozvaděči tolik místa, že by ho mohl elektrikář omotat 100m kabelu a ještě by tam bylo místo.

Jirka Š. Svejkovský:
Fotky jsou kupodivu docela zřetelné.

Obě cívky jsou přímo propojeny, takže nehrozí problém s různými fázemi. Nula utíká někam mimo rozvaděč (asi do HDO) přes čokošku.

Fáze jde z jističe mezerou přímo na obě cívky, ale pak utíká někam jinam (kam?)

Podezření na prodřenou izolaci mezi spínaným N a kostrou je minimální.

Vyžvejkané svorky a stopy po kombinačkách svědčí o nepraktickém elektrikáři. Takže to může být cokoliv, od vadného stykače až po problém na přívodu od HDO.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana