Proč někdy při vt stykač nepřeruší přívod elektřiny?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 04.10.2020, 19:18
... pošlete schéma zapojení.
...
To bych tipoval spíše na nějakou indukci, svod,...
Nebo tam může být nějaká chybička ve skutečném zapojení, která ale nebude ve schématu vidět
Tohle by chtělo změřit napětí a procházející proud cívkou stykače když má odpadnout a neodpadne a podle toho hledat co, kde, proč se děje jinak než je žádoucí
TOMÁŠ Kyselý:
Citace: Václav Třetí 04.10.2020, 16:11
Mám dotaz - stykač je společný pro kotel a top. panely, nebo má každý obvod svůj vlastní a přepínají se cívky stykačů?
Stykač vpravo je pro bojler
vlevo 3fázový pro topné panely
el. kotel protherm má snad stykač zabudovaný uvnitř (nevím, neměl jsem rozebraný)
TOMÁŠ Kyselý:
Citace: Jan Franěk 04.10.2020, 19:18
POkud chcete poradit, pošlete schéma zapojení. Z fotek to není jasné. Osobně ale tuším problém s fází napájecí cívky stykačů. Myslím že je špatně zapojená a na cívce není vždy plné napětí. Nakopírujte jednopólové schéma, které vám dal nový výrobce rozvaděče, spolu s CE a kusovým ověřením, nebo návodem. Možná bych uvítal i fotku výrobního štítku.
Co mi ale hlava nebere. je cesta fázového vodiče mezi jističe, kdy kvůli němu je mezi nimi mezera a přitom je v rozvaděči tolik místa, že by ho mohl elektrikář omotat 100m kabelu a ještě by tam bylo místo.
Bohužel žádné schéma zapojení nemám k dispozici
TOMÁŠ Kyselý:
Citace: Jiří Schwarz 04.10.2020, 21:54
To bych tipoval spíše na nějakou indukci, svod,...
Nebo tam může být nějaká chybička ve skutečném zapojení, která ale nebude ve schématu vidět
Tohle by chtělo změřit napětí a procházející proud cívkou stykače když má odpadnout a neodpadne a podle toho hledat co, kde, proč se děje jinak než je žádoucí
Žádné schéma nemám bohužel k dispozici.
Měl jsem u mně v rámci reklamace elektrikáře co to zapojoval, vše proměřil a říkal že by to mohlo být spínacími hodinami PRIM .
Proč ale někdy vše funguje a při VT se přívod přeruší, kdyby byli špatné spínací hodiny tak by se snad závada projevovala vždy, ne ?
Tomáš Žabka:
Tak jak na to koukám, připadne mi to, že je to zapojené jako zvonek. Stykač, který je spínaný HDO napájí ovládací obvody stykačů, ale je to blbě vidět.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana