Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?

<< < (10/15) > >>

JakubZi:
Citace: Jan Franěk  16.10.2020, 15:45

Neznám žádného RT, který by tak nikdy neučinil, to přesto že jsem tento článek nejen četl, ale minimálně 2x slyšel na některém z navštívených školení a také se s autorem mnohokrát bavil.

Sice to také netuším, ale přijde mi dobré takovou věc probrat osobně, namísto strohého a někdy vzájemně špatně pochopeného textu. Osobně mám rád podobné "střety",  pokud z toho je nějaký výsledek, ne jen plácání. Kdo mne osobně zná tak ví, že jsem pro každou srandu a toto mi přišlo jako docela dobrý důvod k výletu  ;D Naše kotlina zase není tak veliká.

Díky za ten výstřižek z webu. Je to pro mne na rovinu překvapením, protože jsem našel okolo cca 12ti odkazů na solarix kabely a ani jeden z nich neměl více jak 60°C maximální teploty, jak jsem dokládal svými obrázky.

Jen doplním kolegy, že závaznou se stane každá dotčená norma, pokud ve smlouvě o dílo stojí věta, že to bude provedeno dle porjektu a na základě aktuálně platných norem. Pochybuji že v projektu bude něco o poházených kabelech po trámech a vatě.  :D

Autor článku je velice zkušená osoba, já se jeho rad držím, pak sice zním alibisticky, ale za ten alibismus se nestydím, na placení odškodného, soudy ani státem řízené nápravní zařízení se necítím  ;)

Kabely jsou různé kvality, jsou k dispozici taky ještě s vyšší odolností, záleží co si ochoten kdo zaplatit,

Ano to souhlasí, již jsem to tam nepsal, předpoklad mých tvrzení je že autorem toho díla je FO ve vlastním domě ne firma.

Setkání na místě by možná bylo fajn až se situace uklidní  :)

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Jakub Zida  16.10.2020, 16:23

...
Místo relevantních argumentu mne tady bombardujete plácáním bezbřehého počtu norem které ovšem nelze uplatnit jelikož pro FO jsou nezávazné tak co chcete?
...
Logická chyba.
I když by byly normy pro fyzickou osobu nezávazné, neznamená to, že je nelze uplatnit.
Jenom se nechce je uplatnit.

Peter Lovacký:
Citace: Jakub Zida  16.10.2020, 16:23

Je věcí majitele jak si to udělá a nikdo mu do toho kecat nemůže ani když si tam uplete z UTP kabelů záclonu.

Myslím že chápem jak to myslíte, prirovnal by som to napr. k betónu....na ten tiež určite platia všelijaké predpisy, normy a skúšky, ale neviem si predstaviť žeby dačo z toho doma na dvore pri miešačke dodržiaval hocijaký tu debatujúci elektrikár keď si robí okolo domu chodník... :) ...šak do betónu a gulášu sa rozumie každý.. :)

A z pohľadu ochrany pred úrazom el. prúdom tiež nie je pri samotných utpečkách veľmi čo riešiť....

Keď tak nad tým uvažujem, tak nie je dobré pozerať na domácnosť kde neplatia pravidlá BOZP rovnako jak na pracovisko... to asi dosť často môže viesť ku všelijakým nepochopeniam pravidiel a nedorozumeniam ....

JakubZi:
Citace: Peter Lovacký  16.10.2020, 18:24

Myslím že chápem jak to myslíte, prirovnal by som to napr. k betónu....na ten tiež určite platia všelijaké predpisy, normy a skúšky, ale neviem si predstaviť žeby dačo z toho doma na dvore pri miešačke dodržiaval hocijaký tu debatujúci elektrikár keď si robí okolo domu chodník... :) ...šak do betónu a gulášu sa rozumie každý.. :)

A z pohľadu ochrany pred úrazom el. prúdom tiež nie je pri samotných utpečkách veľmi čo riešiť....

Keď tak nad tým uvažujem, tak nie je dobré pozerať na domácnosť kde neplatia pravidlá BOZP rovnako jak na pracovisko... to asi dosť často môže viesť ku všelijakým nepochopeniam pravidiel a nedorozumeniam ....

Přesně tak  :) když jsi doma necháte 3dny uležet guláš nic se neděje, když to udělá hospodský tak mu rovnou napaří pokutu a  zavřou provoz  (norm) :)

Zdenek Hejčl:
Ale hospodský odpovída za to co dá hostům. Když jich bude třeba 50, tak ho basa nemine za
ohrožení strávníků. Někdo to dá k soudu a těš se hospodský.
Doma se třeba všichni jenom poserete a jede se dál...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana