Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?
Jan Franěk:
Za prvé. Tazatel chtěl pomoci najít pár argumentů, tak tedy činím. Rozhodně si nemyslím že je to v pořádku, například viz přiložené návody k prodlužovacím přívodům a jejich určení. Tedy podpořil jsem své argumenty konkrétními výstřišky konkrétních návodů u konkrétních přístrojů. Osobně by mne zajímalo, kde jste vzal u UTP solarix těch 70°C. Marně jsem to na internetu hledal, všude vidím 60°C. Můžete vložit nějaký scan, výstřižek u webu, nebo fotku? Je to průkaznější než psaný text, který si píšete sám.
Čekal jsem diskusi kde budeme používat platné argumenty a proto jsem vás slušně požádal, zda sem můžete vložit běžné VV, které se u rodinných domů píší do projektu a revizních zpráv. Nad těmito VV měla poté pokračovat diskuse. Nejde o nějkaké "učení", ale odbornou diskusí nad konkrétním tématem. Domnívám se že právě podobné diskuse nám pomáhají v dalším vzdělávání.
Pokud mne přesvědčíte že se mýlím, rád to uznám. Nebylo by to ani poprvé, ani naposledy co se tak stalo ;) Ale dejme tomu slušnou a odbornou formu. Tedy, co ty VV?
Peter Lovacký:
Tie VV... no jak som už napísal... pre bežný typ nevykurovanej povaly v norme 5-51 vidím typ priestoru III - IV, takže tam tým pádom vidím aj odporúčanie normy na AD2...no a potom na takej povale akékoľvek IP20 tak nejak nevyhovuje, myslím teraz ten predlžovák
Keď ale v Česku také triedenie priestorov v norme nemáte, tak nič... potom asi máte na povalách všade a vždy, v lete i v zime len AD1 bez možnosti kondenzu
Zdenek Hejčl:
Aha, tak toto je ten kabel Solarix SXKD-5E-UTP-PE černý
Popis produktu: Tento instalační kabel s označením SXKD-5E-UTP-PE je venkovní nestíněný kabel CAT5E s polyethylenový m pláštěm. Kabel je…
Obyčejné UPT je jen pro vnitřní použití...
Setkal jsem se s obyčejným UPT použit byl venku a po roce plášť začal mizet, puchýře a z pláště drť...
UV záření je sviňa...
Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk 14.10.2020, 22:44
Pokud chcete vidět průběh teploty na podobném místě (moje půda) mohu vám poskytnout podrobný výpis teplot za poslednáích cca 6 let. Během posledních teplých roků, nebyl problém v uzavřeném půdním prostoru mít teplotu okolo 75°C, vyjímečně i 79°C (černá střešní krytina)
To máte riadne veľa...v norme pre AA toľko ani nie je, teda pokiaľ neide o špeciálne navrhnuté inštalačky, a to asi podľa normy pre domy nebude
Podľa môjho by ale projektant strechy mal rátať s tým že na streche RD bude normálna elektrika a strechu by mal dajak zaizolovať alebo odvetrať...aby dakto netvrdil že doma máte zlý vyber EZ :), ..i keď pochybujem
JakubZi:
Citace: Jan Franěk 15.10.2020, 22:26
Pokud mne přesvědčíte že se mýlím, rád to uznám. Nebylo by to ani poprvé, ani naposledy co se tak stalo ;) Ale dejme tomu slušnou a odbornou formu. Tedy, co ty VV?
K danému podkroví a to že požadujete konkrétní VV. Zklamu vás, tady to není legrace. Na tak tenký led jako je posuzování, definování nebo určování VV bych se nepouštěl. Za sebe bych VV daného prostoru pouze předpokládal bez jakékoliv vlastní tvořivosti a to na základě něčeho relevantního jako je hodnotící zpráva která u RD nejspíš nebude, PD nebo Kolaudační rozhodnutí. U RD se bude nejspíš jednat o prostory normální ale do ničeho konkrétního mne nenutě, cokoliv napsáno by bylo pouhou spekulací. Pokud ten prostor zavání nebo jenom jako vaši právní ochranu nic vám nebrání do RZ napsat že elektrické zařízení posuzujete do prostoru s ohledem na předpokládané VV podle xxx dokumentace a v případě jiných VV než jsou předpokládané elektrické zařízení nemusí nevyhovovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana