Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?

<< < (5/15) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Jan Franěk  15.10.2020, 11:31

Ale rád bych pokud by jste měl tématu něco opravdu podstatného. Ne takovou kravinu.

výcenásobné... nepodstatné, kravina?  (zle). Naznačit nestačilo.  :'(

ACEOF ACES:
Citace

Pořádek je pro blbce, inteligent ovládá chaos.
Smích

Kvita Ladislav:
Citace: Jakub Zida  15.10.2020, 11:20

Zcela jistej, ale nebojte se klidně jsem napište konkrétní článek

Nevím, proč bych to dělal. Pokud jste si i přes níže uvedený výčet ČSN "zcela jistej",  že na vedení elektronických komunikací se "normativa" nevztahuje, nevidím důvod ztrácet čas tím, že vás zde budu zdarma školit. Navíc nemám rád ten styl, kdy někdo zastírá vlastní nevědomost a úlet odvedením pozornosti od takového úletu a usvědčení z nevědomosti. Zaplaťte si přístup k ČSN a můžete si požadované články najít sám a sám si je i rozporovat.

Napsal jste:
Zbytek jsou ethernet kabely a na ty se elektro normativa nevztahuje.

Odpověděl jsem vám:
Jste si jistý, neuniklo vám něco? Co se týká obytných prostorů, v rychlosti vybírám:

ČSN 34 2300 ed.2
ČSN 33 2000-5-52 ed.2
ČSN EN 50173-1 ed.2
ČSN EN 50173-4
ČSN EN 50174-2 ed.2
ČSN EN 62305-1 ed.2
ČSN EN 62305-4 ed.2

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Kvita Ladislav  15.10.2020, 16:03

Napsal jste:
Zbytek jsou ethernet kabely a na ty se elektro normativa nevztahuje.
Odpověděl jsem vám:
Jste si jistý, neuniklo vám něco? Co se týká obytných prostorů, v rychlosti vybírám:
... ČSN EN 50174-2 ed.2; ČSN EN 50173-4 ...

Jenom doplním některé podrobnosti:
ČSN EN 50174-2 ed. 2  Informační technologie - Instalace kabelových rozvodů - Část 2: Projektová příprava a výstavba v budovách - odstupy mezi kabely informačních technologií a kabely napájení (tabulka 4)

ČSN EN 50173-1 ed. 3 Informační technologie - Univerzální kabelážní systémy - Část 1: Všeobecné požadavky

ČSN EN 50173-4 ed. 2 Informační technologie - Univerzální kabelážní systémy - Část 4: Obytné prostory
---
Aquí descansa Pancrazio Juvenales, buen esposo, buen padre, mal electricista casero.
Zde spočívá Pancrazio Juvenales, dobrý manžel, dobrý otec, špatný domácí elektrikář.

JakubZi:
Citace: Kvita Ladislav  15.10.2020, 16:03

Nevím, proč bych to dělal. Pokud jste si i přes níže uvedený výčet ČSN "zcela jistej",  že na vedení elektronických komunikací se "normativa" nevztahuje, nevidím důvod ztrácet čas tím, že vás zde budu zdarma školit. Navíc nemám rád ten styl, kdy někdo zastírá vlastní nevědomost a úlet odvedením pozornosti od takového úletu a usvědčení z nevědomosti. Zaplaťte si přístup k ČSN a můžete si požadované články najít sám a sám si je i rozporovat.

Ani já Nevidím důvod proč vás bezplatně školit, na fotce je očividně byt nebo RD, takže pokud vám to ještě po této větě není jasno možná by jste se mohl poohlédnout po jiné práci, udivuje mne kompetentnost zdejších "odborníku",  respektive již jsem dostatečně znechucen v tom poplácávání se bez jakýchkoliv znalostí ale zato s pocitem nadřazenosti že jste složili jednu zkoušku.

Ale objasním vám to bezplatně: účinnost norem a na koho se vztahuje stanovuje zákon nebo závazný předpis. Například norma 50174-2 ED.2 je závazná zákonem  194/2017, pokud by jste se elementárně obtěžoval číst co zákon obsahuje tak zjistíte kdo je touto normou povinován

c) povinnou osobou
1. provozovatel veřejné komunikační sítě,
2. provozovatel fyzické infrastruktury určené pro poskytování služeb přepravy, přenosu nebo distribuce plynu nebo elektřiny včetně veřejného osvětlení, rozvodu tepelné energie, rozvodu vody včetně odstraňování nebo čištění odpadních a kanalizačních vod a odvodňovacích systémů,
3. provozovatel fyzické infrastruktury určené k poskytování dopravních služeb včetně železnic, silnic, přístavů a letišť,
4. investor pro účely poskytováni údajů o stavebních pracích a pro účely koordinace stavebních prací financovaných z veřejných prostředků,
5. vlastník fyzické infrastruktury uvedené v bodech 1 až 4 nebo osoba oprávněná z jiných práv k této fyzické infrastruktuře, není-li provozovatel této fyzické infrastruktury jejím vlastníkem a nemá k ní taková práva, která by mu umožňovala plnit povinnosti povinné osoby podle tohoto zákona; povinnou osobou nejsou Ministerstvo obrany, Ministerstvo vnitra a bezpečnostní sbory,

Pokud jste se obtěžoval dočíst až sem tak již zcela jistě již víte že tato norma není závazná pro domácí rozvody, ostatní normy a jejich závaznost si můžete obdobně dohledat.

Přeji vám všem hodně zdaru v napadení publikované instalace a prokázaní jejího nevyhovujícího stavu, i když se domnívám že neuspějete.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana