Jak bude digitální elektroměr reagovat na nesouměrný jalový odběr ?
Jan Kelbich:
Citace: Martin Škopek 24.09.2020, 15:07
Pak bude platit jako dnes, že Pdodané = P1dod + P2dod + P3dod
Podebrané = P1odb + P2odb + P3odb
Pdodané a Podebrané budou mít každý svůj tarif. Analogicky to pak může být i pro jalovinu.
Čímž se potvrzuje to, co napsal pan Fuk :
Citace: Fuk Tomáš 22.09.2020, 16:48
Já bych řekl, že klidně 2x tolik. V jedné fázi skutečný odběr činného výkonu 115 W, ve druhé fázi (nedovolená) dodávka činného výkonu 115 W započítaná jako odběr.
Celkem dosti zpoplatněný jalový odběr v domácnosti .....
PS.: Tady nám nešlo o tu jalovinu, ale právě o současný odběr i dodávku činného výkonu.
Jan Kelbich:
Citace: ACEOF ACES 24.09.2020, 15:12
Např. dva rozběhové kondenzátory v sérii, 16u/400VAC + 16uF/400VAC.
To by dalo těch 400 VA, jde o to, jestli to bude na tom elektroměru rozumně vidět.
Jaký element zobrazují ? 1 kWh ?
Jan Kelbich:
Citace: ACEOF ACES 24.09.2020, 15:12
Např. dva rozběhové kondenzátory v sérii, 16u/400VAC + 16uF/400VAC.
Jo a ty kondenzátory běhové. Rozběhové by to asi nevydržely.
Jan Kelbich:
Oživuji toto staré téma.
Napadla mě totiž ještě další související otázka :
Jak to bude v případě instalovaného mikrozdroje bez povoleného přetoku (tj. rezervovaný výkon dodávky 0 W). Někde jsem četl, že tam jsou podmínky značně jiné a tento problém může být dost drahý.
Z praktického hlediska takový přetok může způsobit např. 1f regulační autotransformá tor (např RT 2,5).
PS. Omlouvám se, že jsem se ještě nedostal k pratkickému měření.
Rozvodak:
Citace: Jan Kelbich 05.07.2022, 12:48
Oživuji toto staré téma.
Napadla mě totiž ještě další související otázka :
Jak to bude v případě instalovaného mikrozdroje bez povoleného přetoku (tj. rezervovaný výkon dodávky 0 W). Někde jsem četl, že tam jsou podmínky značně jiné a tento problém může být dost drahý.
Z praktického hlediska takový přetok může způsobit např. 1f regulační autotransformá tor (např RT 2,5).
PS. Omlouvám se, že jsem se ještě nedostal k pratkickému měření.
Pokud není povolený přetok, nesmí být FVE galvanicky spojená se sítí. Když to tak někdo zrealizuje, jedná se o neoprávněnou dodávku do sítě. Většina elektroměrů to pozná, je jen otázkou času než se na to přijde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana