Může provozovatel distribuční soustavy stanovit termín připojení za 8 let?

<< < (3/3)

Karel J:
Citace: František Šohajda  11.09.2020, 10:28

Podobnou záležitost jsem řešil letos s uložením venkovní sítě ze sloupů do země. Mám novou zámkovku, podbetonovanou s kari sítí pro větší zatížení a po dohodě s EON udělali protlak pod touto částí vjezdu úplně bez problémů!!Záruka je zachována!
Jenže tady evidentně není vůle ze strany E.ON tento problém řešit. Ve smlouvě píšou, že bude přípojka provedena "zasmyčkováním stávajícího kabelu z protějšího chodníku". Ten protější chodník byl zrovna nedávno rozkopán (a na něj žádná záruka na 100% není). Pokud by to šlo provést protlakem pod chodníkem v záruce, vozovkou a pak rozkopat ten chodník bez záruky - jak bych měl postupovat a na koho se obrátit?
Obecně zastávám názor, že kdo nechce hledá důvod, kdo chce, hledá způsob...

Kvita Ladislav:
Citace: Karel J  11.09.2020, 15:16

Pokud by to šlo provést protlakem

Vlastníci a správci komunikací preferují výhradně bezvýkopové technologie. Možná se to nezdá, ale protlak je obvykle výhodnější než překop i pro zhotovitele stavby.  U protlaku vozovky se nemusí řešit řezání a frézování povrchu, odvoz výkopku, dovoz nového zásypového materiálu, případné hutnící zkoušky, provizorní zádlažby, opravy asfaltu, atd. Jednodušší je i vyřízení zvláštního užívání komunikace, jednodušší je dopravní značení pro místní úpravu provozu. S protlakem vozovky se dá pochopitelně udělat současně i protlak chodníku. Pro protlak musí však být zajištěn dostatečný prostor pro startovací a cílovou jámu protlaku a také dost záleží na tom, jak je to v místě stavby s ostatními sítěmi technické infrastruktury a jaké podmínky stanoví jejich správci. Jestli máte zájem, zkuste mi v pondělí zavolat na 777707184, třeba něco vymyslíme.

Jan Franěk:
Citace: Kvita Ladislav  11.09.2020, 09:37

Kde berete tu jistotu, že je to jen představa?

Z praxe. To, že má zákazník "nárok" na připojení, ještě neznamená že je to bezplatný nárok. Řešil jsem celkem dost připojení rodinných domů, kde distributor požadoval za přípravu takovéto přípojky, celkem velkou  spoluúčast. Vždy se jednalo o přípojky kde náklady na její zřízení dosahovaly částek 100tis Kč a více. Možná dodám že píši především o regionu ČEZ, ale tak nějak se domnívám, že to bude podobné u všech hlavních distributorů. Vždy to trvalo od 10-14 měsíců, se zpracováním dokumnetace a výběrem realizační firmy.

Citace: František Šohajda  11.09.2020, 10:28

Podobnou záležitost jsem řešil letos s uložením venkovní sítě ze sloupů do země. Mám novou zámkovku, podbetonovanou s kari sítí pro větší zatížení a po dohodě s EON udělali protlak pod touto částí vjezdu úplně bez problémů!!Záruka je zachována!

Jen hádám. Bylo to v rámci rekonstrukce místní sítě. Nešlo o změnu pouze vaší přípojky na váš podnět, kdy jste jen chtěl sundat ze střechy do země. Potom je to celkem normální.
Nicméně dotaz se týká jiné situace. Zde vznikají práce na základě požadavku nového odběratele a ne v rámci rekonstrukce distribuční sítě. V tom spatřuji dost podstatný rozdíl.

František Šohajda:
Citace

Bylo to v rámci rekonstrukce místní sítě. Nešlo o změnu pouze vaší přípojky na váš podnět, kdy jste jen chtěl sundat ze střechy do země. Potom je to celkem normální.

Ano, bylo to v rámci rekonstrukce místní sítě. E ON jen po mě chtěl podpis na projekt,první projek byl, že rozkopat zámkovku, blokl jsem se  a pak jim nezbývalo nic jiného než že s tím souhlasím! dal jsem si požadavek, ze kterého jsem neslevil!! Pak jsem to podepsal! ;)
Z mé strany jsem jim dělal také "dusno"! (dance) Jinak by nemohli pokračovat ve své práci!

Jasně ,  tady je to obráceně....je n jsem chtěl nakopnout jak to lze provést bez zrušení záruky! :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana