Kapesní multimetr BT22
Jirka Š. Svejkovský:
Když už tak často citujete normy řady EN 61557, všiml jste si, že jsou to normy pro "Zařízení ke zkoušení, měření nebo sledování činnosti prostředků ochrany"?
Vy multimetrem ověřujete činnost ochrany? Jak?
Peter Lovacký:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 04.09.2020, 06:59
Vy multimetrem ověřujete činnost ochrany? Jak?
No nijak, prečo sa pýtate?... šak som napísal že:
Citace: Peter Lovacký 04.09.2020, 06:13
multimetre jak elektrikár nepoužívam
Jirka Š. Svejkovský:
Jak potom provádíte běžnou nerevizní diagnostiku? Nemáte v kufru něco takového, jako já (příloha)?
Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 04.09.2020, 08:25
Jak potom provádíte běžnou nerevizní diagnostiku? Nemáte v kufru něco takového, jako já (příloha)?
Mám něco podobného jen od jiné firmy a v jiných barvách, předpokládám že střeva jsou shodná. Je to neocenitelný pomocník co se vejde do kapsy. Vždycky je důležitější ten co měří a výsledky vyhodnocuje než měřící přístroj.
Jan Franěk:
Když se vrátím na začátek. Osobně mi přijde že tento přístroj nabízí za svou cenu celkem dost.
Nikdo od něj neočekává vysokou třídu přesnosti ani si na nic takového nehraje. Přesto může být dobrým pomocníkem každého elektrikáře. Takový "otloukánek" do brašny na orientační měření a zkoušení během práce, sevisů i oprav. Jde o doplněk k "vadasce". Například když zapojuji EZSky, občas potřebuji rozeznat jednotlivé zóny dle hodnot odporů. Nebo proměřuji KNX sběrnici (či CIB) a sleduji zda mi napětí na některé z linií nekleslo příliš k minimální hladině. Jo, dnes to dělám T150tkou, která má displej s napětím a měří odpory do 2kOhmů, což mi u EZSky stačí. Nicméně druhý přístroj s větším rozsahy se mi často hodí také. Vlasně neznám moc elektrikářů, kteří by něco podobného sami v brašně nebo kufru netahali. Zde navíc v příjemné velikosti.
Na revize samozřejmě tahám úplně jiné přístroje, ale to se tohoto tématu vůbec netýká.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana