Kapesní multimetr BT22

<< < (4/8) > >>

Miroslav Revús:
Nosím podobnú hračku v aute. Akurát vie merať DC prúdy a PN prechody.
Mnohokrát som bol rád, že ho mám.

Keby vedel BT22 merať PN prechody a malé DC prúdy, tak by bol veľmi dobrým pomocníkom pre priemyselnú automatizáciu.
Osobne potrebujem najčastejšie iba overiť prítomnosť 24VDC a slučku 4-20mA. Občas napäťový signál 0-10V.
A na to so svojou presnosťou stačí aj lepší "číňan".
Meracie šnúry BT22 nie sú nič extra, ale aj to sa dá poriešiť.

Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý  03.09.2020, 19:55

A smyčku měříte orientačně, nebo ji umíte pomocí kalibrovaného měřáku změřit přesně?

Pre mňa je najdôležitejši e aby som každú veličinu zmeral hodnoverne..

Kebyže napr. nameriam 233V rovnako na BT22 i na svojom kalibrovanom XA, tak hodnota z BT bude pre mňa furt len orientačná, z XA bude hodnoverná, ale presná nebude ani jedna z nich...tak dajak to vidím

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Peter Lovacký  03.09.2020, 21:07

Kebyže napr. nameriam 233V rovnako na BT22 i na svojom kalibrovanom XA,

Pokud naměřím 219V nebo 243V takovou hračkou. co mi to řekne? Nevím, jak vám, mě docela dost.

Jiří_Hrubý:
Věrohodnost je opět subjektivní vjem. Skutečně přesné kalibrované přístroje jsou jen v laboratořích, protože nemají rády přesuny a klimatické výkyvy.
To co používáme my, to někde ve fabrice zkalibroval lépe či hůře výrobce na nějakou toleranci a když pošlete měřák do  servisu, tak už se jen ověřuje, jestli se vejde do tolerance. Kalibrovali mi fyzicky naposledy rafičkovou Metru.
Upřimně moc to neprožívám, pro běžnou praxi nemá význam honit přesnost na 1 volt a mám vyzkoušeno, že UT-33 za necelý 300 léta tahaný ve vercajku, koupený s opovržením a velebený pro nesmrtelnost, lže při 12VDC o 0,6V a při 400VAC o 1,5V po deseti letech hroznýho zacházení. Když klesne napětí baterie pod 7V lže mnohem víc. Takže kdybych koupil BT-33, provedu ověření a udělal jsem to samé, co metrel, když mu pošlete měřák na cejch a budu ho považovat za ověřené měřidlo pro operativní měření.

Peter Lovacký:
Ja keď chlapi robím revíziu, tak okrem bezpečnosti EZ je pre mňa mňa veľmi dôležitá aj moja vlastná bezpečnosť pred zákonom a vyhláškami, no a tú mi nijaký BT22 nezaručí...pre to tá 61557

Ja si o tej norme naozaj nemyslím že mi zaručí dajaké presné laboratórne výsledky, taký hlúpy zas nie som
Pre mňa je jednoducho dôležitejšie to že s čím meriam jak to že čo nameriam, a preto multimetre jak elektrikár nepoužívam
Možno ešte tak na monočlánky, ale na toto mi zas netreba osvedčenie...

Inak, načo je dobré obyčajnému elektrikárovi vedieť, že či má v zásuvke 225 alebo 235 V?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana