Kapesní multimetr BT22
Jiří_Hrubý:
Citace: Peter Lovacký 04.09.2020, 06:13
.
Inak, načo je dobré obyčajnému elektrikárovi vedieť, že či má v zásuvke 225 alebo 235 V?
Třeba aby zjistil, že má někde výraznější přechoďák a měl by se tomu trochu pověnovat, nebo ho to nakopne, že by ta zásuvka mohla mít kolík jen uzemněný.
Opět je to o dovednostech a konstruktivním myšlení daného jedince, jak moc si dokáže poradit s dostupnými prostředky.
Nemusí řešit přesnost, ale napoví mu výraznější rozdíl hodnot. A stejné je to u všech běžných měření.
Miroslav Revús:
Citace: Peter Lovacký 04.09.2020, 06:13
Ja keď chlapi robím revíziu...
Ja si o tej norme naozaj nemyslím že mi zaručí dajaké presné laboratórne výsledky, taký hlúpy zas nie som
Pre mňa je jednoducho dôležitejšie to že s čím meriam jak to že čo nameriam, a preto multimetre jak elektrikár nepoužívam
Ale toto je prístroj určený na bežné meranie napätia a odporu. Taká lepšia vadaska.
Ak nepoužívate multimeter, tak sa nepohybujete v automatizácii. Tam je neoceniteľný. Tam je Eurotest na h... Teda na nič.
Peter Lovacký:
Nič proti multimetrom ani proti tomu kto čo s nimi robí...to ja nesúdim, rovnako tak jak nikoho nepresviedčam aby si myslel to čo ja..
Jak som písal, pri mojej robote mi ide nielen okrem bezpečnosi EZ i o tú moju, a teda aby som robil v súlade so zákonom...no a toto viem nájsť len v predpisoch
Neviem jak v Česku, no keď som pozrel do nášho zákona o metrológii, tak sú tam celkom zaujímavé veci
Napr. že pri ochrane zdravia, majetku či bezpečnosti sa musí používať určené meradlo, ktoré sa musí kalibrovať.... je tam okolo toho dosť veľa
Píšem to kus zjednodušene, no mne z toho zákona vychádza, že taký BT22 sa dá podľa neho zaradiť nanajvýš medzi "ostatné meradlá", no a tie sa na úkony pre ochranu zdravia či na overenie bezpečnosti nepovoľujú
No a keďže sa ja jak elektrikár venujem aj ochrane zdravia a aj bezpečnosti, tak si myslím že meradlo ktoré nie je "určeným meradlom" do mojej roboty nepatrí...
Možno som v tom zákone dačo prehliadol, to neviem, to by chcelo naozaj odbornú (možno aj kus právnickú) a nielen subjektívnu debatu, aby sa v tom jeden zorientoval..
Miroslav Revús:
Ešte raz: To nie je meračik na overenie bezpečnosti. Takým meradlom nie je ani vadaska a napriek tomu sa s ňou kontroluje beznapäťový stav počas zaisťovania.
Je to meradlo na prácu, kedy je potrebné zistiť veľkosť napätia a odporu.
Nič viac v tom netreba hľadať.
Jan Franěk:
Citace: Miroslav Revús 05.09.2020, 00:02
Ešte raz: To nie je meračik na overenie bezpečnosti.
Obdivuju tě. Já už na to nemám sílu. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana