Jak se nestat distributorem elektřiny při přefakturování nákládů na elenergii?
Ondra Martan:
puvodni prispevek jsem psal trochu ve spechu(spechal jsem na sjezdovku)
zde je upřesnění:
1)jsem živnostník podnikající jako ISP
2 jde o umístění koncových zařízení na střechu cizího objektu(tedy nejde o nějaký velký Accesspoint)
3)první můj návrh byl po montáží změřit odběr a vzhledem k zapojení zařízení 24/7/365 spočítat odběr(to byla ma odpoved na"nemůžeme to rozúčtovávat ostatním nájemníkům když to nevyužívají všichni ")
4)tím odpadá i možnost podružného elektroměru(jestli to chápu dobře jde o elektroměr který není registrován oproti dodavateli el.)
5)odběr je realizován na objektu ve vlastnictví města(ohledně technického zapojení diskutuji se správcovskou firmou)
6)ještě poslední upřesnění dle poslední komunikace jsou mé návrhy (spočítat, podružně měřit) bezpředmětné jelikož, cituji:"Vzhledem k tomu, že zařízení neslouží pro všechny nájemníky není to bohužel možné. Při uzavírání smlouvy s PRE a.s. jsme čestným prohlášením potvrdili, že dodávka el. energie slouží pouze pro osvětlení společných prostor, využívaných nájemníky."
add6)Je něco takového možné?(už dlouho se snaží mě byrokracií odradit )
(poklona) předem za jakékoliv náměty
Kamil Novák:
Pro místního providera jsem dělal několik revizí napájení bezdrátu a zde to funguje takto :
- vývod z rozvodů pro spol.prostory se samostatným, novým jističem
- z tohoto jističe napojen poměrový el.měr 230V, zakoupený v běžné prodejně s el.instal.mate riálem
- za el.měrem zásuvky 230V pro napájení vlastního zařízení
Majitelé (správci) objektů požadovali vždy revizi, na základě které je sepsána smlouva o přeúčtování odebrané energie. Která se pak samozř.rozpočí tá rovným dílem mezi byty připojené k datové síti. Jelikož se nejedná o prodej se ziskem, tak to není v rozporu s Energetickým zákonem.
Existuje tady dokonce několik domů, kde má přípojení 100% bytů a tam pak není co řešit.
Toto :Citace
Vzhledem k tomu, že zařízení neslouží pro všechny nájemníky není to bohužel možné. Při uzavírání smlouvy s PRE a.s. jsme čestným prohlášením potvrdili, že dodávka el. energie slouží pouze pro osvětlení společných prostor, využívaných nájemníky."
vypadá jako naprostý blábol, postrádající logiku.
Vtírá se otázka, na jaký rozvod je pak připojena STA, ventilátory odsavačů par, oběhová čerpadla a pod.? Jestli se ona přísaha nevztahuje na tato zařízení, tak zkuste vyjednat napojení odtud.
Chrělo by se napsat : zase ta PRE !? (fool)
Štefan Beláň:
Pro informaci uvádím jedno z možných řešení.
Provozovatele kabelových TV mají řešené napájení z jističe napojeném na neměřenou část bez elektroměru, a platí paušální sazby dle ceníku. Jejich rozvodnice jsou ale v těsné blízkosti hlavního domovního vedení (HDV) a musí být pro veřejnost uzamčeny = nepřístupné.
Jan Šlosárek:
Jak píše kolega Novák u normálního dodavatele to není žádný problém a je mnoho způsobů řešení,naše organizace využívá - podružné měření,paušál atd. ovšem PRE je PRE a to se jí tady někdo horlivě zastával >:(
Hynek Bureš:
Na tom čestném prohlášení správcovské firmy něco je. Přiznaný tarif na domovní společnou spotřebu je totiž za dotovanou bytovou sazbu a nesmí být žádným způsobem užíván k podnikání. Např. je-li v domě provozovna a pro zásobování využívá společné prostory, je potřeba provést osvětlení z elektroměru té provozovny nebo dostane celá společná spotřeba domu nedotovanou podnikatelskou sazbu. Stejně jako když třeba dodavatel tepla má v domě výměníkovou stanici nebo telekomunikačn í operátor základnovou stanici apod., také musejí být napájeny z podnikatelskéh o odběrného místa. To k onomu čestnému prohlášení. Zpočátku mi připadala otázka jako zcela banální a jasná ve smyslu odpovědi Štefana Beláně, ale ve Vašem případě je "obchodně" správné zřídit odběrné místo, přestože příkon zařízení je víc než symbolický. Nebo se v domě napojit na nějakou provozovnu s podnikatelskou sazbou, je-li tam nějaká, a domluvit se s provozovatelem na paušálu, ani v tomto případě by se nejednalo o nelegální obchod s elektřinou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana