Jak se nestat distributorem elektřiny při přefakturování nákládů na elenergii?

(1/4) > >>

Onřej Martan:
Na střechu umístuji zařízení napájené z půdního rozvodu.
Odběr je dle propočtu cca 50Kč/měsíc.
Správce objektu mě nutí k vytvoření odběrného místa vůči PRE.(dle jeho slov:"Vzhledem k uzavřené smlouvě s PRE a.s. není možné dodávat el. energii dalším podnikatelským subjektům bez jejich souhlasu. ")

Můžete mi prosím poradit jak by bylo možné ho přesvědčit, že se nestane distributorem el. energie?
resp. má tato situace nějaké řešení kromě vytvoření odběrného místa pokud je správce objektu takový pedant?

Jiří Bartoš:
Určitě by se mohl najít někdo, kdo by mohl vědět fundovanější odpověď a podělit se s ní s  ostatními. Já bych to řešil podružným elektroměrem s podrobnostmi uvedenými v nájemní smlouvě. Ale to jsem asi na Vaši otázku přesvědčivě neodpověděl. Napadají mě ale doplňující otázky: Vy jste podnikatelský subjekt? A do jaké "obchodní kategorie" patří odběratel, přes kterého byste odběr realizoval?

Rozmahel Vladimír:
TO:Martan
Vámi uvedený případ není obchod s elektřinou ve smyslu Energetického zákona. V pronajímaných prostorách je vždy spotřeba rozúčtována různým subjektům. Ve faktuře je vhodné uvést slůvko " přefakturace el.energie ". Otázka je jak je stanovena cena za 1 kWh.
E.ON. nemá problém s podružnými odběry které jsou způsobeny z technických důvodů. Např. více subjektů v jednom objektu. Dodavatel však může mít ve svých připojovacích podmínkách ustanovení která je nutno dodržet.
Obchod s elektřinou je myšlen ve veřejném zájmu, to znamená, že by jste takto začal prodávat elektřinu ve velkém. Kontrolou obchodu je myslím pověřena Státní energetická inspekce.

Daniel Veceřa:
Citace: Jiří  Bartoš  20.02.2007, 13:35

Určitě by se mohl najít někdo, kdo by mohl vědět fundovanější odpověď a podělit se s ní s  ostatními.
Přesně tak! Tak proč to sem píšete, když tu odpověď neznáte? Pokud víte, odpovězte, pokud ne, tak sem necpěte příspěvky o ničem!

Štefan Beláň:
V žádném případě se nejedná o nelegální prodej elektřiny. Je to běžná praxe u pronájmu kanceláří a jiných nebytových prostor.

Sepište si s majitelem klasickou nájemní smlouvu a částku dohodnutou za spotřebu elektrické energie zakalkulujte do ceny služeb poskytovaných majitelem objektu.

Nezapomeňte si mezi sebou vyjasnit, kdo, jak často a za čí peníze, se bude starat o technický stav, tj. včetně pravidelných kontrol a revizí elektrické instalace.  8)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana