Jak funguje a kde se používá počítadlo úderů blesku?
Jan Franěk:
Citace: Hyblos 05.05.2024, 18:58
Aliexpres dobrej typ ale tam jsem taky nic nenašel. Skoro bych tipoval že kromě klasického počítadla se nic takového nevyrábí. Dám si na svod indikátor přilepený tavným lepidlem, až upadne tak si svody zkontroluju a je to zadarmo. Počítadlo za 10tis na rodinný domek - (poklona) nechci.
Nikdo vám to přece nenutí. Nechápu podobné výkřiky, kdy se někdo zuby nehty brání něčemu, co mu vlastně nikdo nenařizuje=nenutí (dance)
V podstatě bude asi mnohem levnější a jistější provádět pravidelné prohlídky vnější ochrany a pravidelně nechat přeměřovat kvalitu zemniče. Tedy pokud se týká rodinných domů.
A Aliexpres? To je jiná kapitola
Milan Hudec:
Budto mám systém ochrany proveden natolik řádňácky, že kontrol není třeba, nebo blbě a úder blesku poznám bezpečně dle hořící chalupy.
Milan Hudec:
Aliexpres dobrej typ ale tam jsem taky nic nenašel. Skoro bych tipoval že kromě klasického počítadla se nic takového nevyrábí. Dám si na svod indikátor přilepený tavným lepidlem, až upadne tak si svody zkontroluju a je to zadarmo. Počítadlo za 10tis na rodinný domek - (poklona) nechci.
To na střechu polezete každou zimu několikrát, tavné lepidlo z kovu odpadává při nějakých -5 až 10.
Jiří Kantner:
Dost mi to připomíná bychytávku Ládi H...
Zkuste si přečíst od pana Hájka z Dehnu k čemu se tyto počítadla používají a proč. Poznáte, že na běžný rodinný domek je to nesmysl. Investice která se nevrátí.
Když už chcete být tak důsledný v ochraně proti bleskům a přepětí tak zapátrejte kdzy naposledy jste nechal provést revizi hromosvodu a jestli máte instalované přepěťové ochrany.
Bylo by fajn kdyby kutilové na použití tavící pistole v elektroinstala cích zapomněli. Je jen málo případů, kde její použití dává smysl. Zbytek je prasárna.
Jiří Schwarz:
Přemýšlím o jednom využití toho počítadla...
Když si někdo nechá vnutit tu "aktivní šílenost ESE", tak je krásné aby tam měl počítadlo a hrdě je díval jak přibývají napočítané blesky, které to svedlo a objekt přežil...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana