Je možné, že ČEZ umí ovládat stav elektroměru dálkově?

<< < (2/5) > >>

Jiří_Hrubý:
Hmm, až na to, že běžný fakturační elektroměr neobsahuje příjímač telegramu, to ad a a ad b vysílat telegram jen kvůli jednomu elektroměru je fakticky nesmysl.
U jedné značky elektroměrů je problém s firmware, který už řeší výrobce.
V souvislosti s touto chybou se načítají nesmysly.
Distributor tyto mění a zjednává nápravu.
Takže bych krotil paranoiu, protože kdybyste zjistil, co všechno umí mobil, teprv by se vám přitížilo. ;)

Vít Rotrekl:
Predpokladam, ze to mate zaznamenane na fotce. Tak nam to tady ukazte. Myslim, ze jsou tu lide, co se vyznaji v elektromerech a reknou, jestli je to tecnicky mozne...
Mne se to nepozdava...

pegas100:
Je to jednodušší než si myslíte. Viděl jsem to na vlastní oči, kdy jedna ta čárka v tom čísle přestala fungovat a potom to při odečtu samozřejmě je jiná číslice. Není to tak časté, ale děje se to. Prostě chyba na displeji.

Alfonss:
To je už lepší, může to být příčina problému. S ČEZ jsem zatím všechno v pohodě vyřešil. Horší by byla jedna čárka na displeji při odečtu pro fakturaci.
To by odběratel jednu čárku asi musel zaplatit. A může se stát že zobrazování je časově špatné.
Odběratel by se měl častěji dívat na displej a kontrolovat zobrazování všech segmentů displeje, jestli tam nejsou nelogické údaje a jestli ano pak ihned reklamovat.
Jak je vidět ani fotografování displeje není někdy úplně průkazné.

Jiří x Svoboda:
Ano, ano... proto také zákazníkům doporučujeme několikrát do roka provést kontrolu elektroměru a stavu číselníku a hodnoty zapsat. Kolik už bylo zjištěných vadných HDO přijímačů, prohozených tarifů, rozbitých segmentů displejů, nebo třeba jen poškozené plomby. A pokud máme rozumná čísla, distributor nahlédne do letité historie odběru kterou má a uchovává a vždy se dá vyřešit ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana