Je možné, že ČEZ umí ovládat stav elektroměru dálkově?

(1/5) > >>

Alfonss:
Jde o standardní digitální jednofázový elměr pro domácnost v paneláku. Při pravidelném měsíčním kontrolním odečtu prvního v měsíci byla spotřeba o 200KWh větší oproti průměrné spotřebě. Za 3dny se udaj na displeji zmenšil o -190kWH a vrátil se tak na přijatelnou hodnotu.
K chybě odečtu z mé strany dojít nemohlo protože byl displej ofocený a kontrolovaný další osobou.
Vysoky odecet byl ihned reklamovaný. Bylo podezření na neoprávněný odběr.
Z toho je jisté že ČEZ dokáže na dálku s údajem na displeji manipulovat. o:-)

Miroslav Minařík:
Citace: Alfonss  13.07.2020, 18:38

Jde o standardní digitální jednofázový elměr pro domácnost v paneláku. Při pravidelném měsíčním kontrolním odečtu prvního v měsíci byla spotřeba o 200KWh větší oproti průměrné spotřebě. Za 3dny se udaj na displeji zmenšil o -190kWH a vrátil se tak na přijatelnou hodnotu.
K chybě odečtu z mé strany dojít nemohlo protože byl displej ofocený a kontrolovaný další osobou.
Vysoky odecet byl ihned reklamovaný. Bylo podezření na neoprávněný odběr.

Předpokládám, že to bylo nahlášeno orgánům činným v trestním řízení. A ty to technicky šetřily. Proto nám prosím nesdělujte vaše domněnky o řízeném okrádání odběratelů standardní fakturačním elektroměrem ale předložte něco, čím to lze u soudu dokázat.

Jiří_Hrubý:
Citace: Alfonss  13.07.2020, 18:38

Určitě to nenechte jen tak. Najměte soudního znalce a protože máte fotodokumentac i i svědky, žěňte to k soudu.
Není přeci jen tak, aby distributor či prodejce působil škodu zákazníkovi na dálku a rychle to opravil, když zjistí, že si toho všiml.
Už jen ta drzost ovlivňovat na dálku elektroměr, který se na dálku ovlivnit nedá, by se měla trestat!
Dále doporučuji ku shlédnutí film Dotek medůzy.
Prakticky si nechte elektroměr ocejchovat, máte-li pochyby.

František Šohajda:
A jste si tak jistý??
Asi na 200kWh by se vám ČEZ vykašlal!! To je pro ně nula nic příjem!!
Pokud vím ,  na digi elektroměrech přeskakují různé hodnoty, hodnoty pro vás jsou pod určitým kódem ! (dance) (dance)
Pak všichni volají, že jsou okradeni!! ;D ;D Je to nevědomost!! >:D
(Nejsem majitel ČEZ a jsem v rajónu EON, že bych se jich zastával)

Alfonss:
Otázka chápavosti problému je rozhodující. Možná že se zde někdo najde kdo bude rozumět tomu co jsem napsal. Je to poněkud nad běžné chápání. Zatím to nikdo s kým jsem o tom hovořil nepochopil a všichni tvrdí že to není možné. Nakonec může jít i o zázrak.
Samozřejmě na problému se postupně pracuje na kompetentních místech a hledá se příčina neobvyklého jevu.
Je potřeba používat kritické myšlení.
Do elměru se vyšle sekvence kodu čísla elměru a ten nastaví cestu do počitadla. Tam se pošle příslušný kod a pocitadlo se přestaví. Je to dnes nějaký problém?
Zajímá mně to jako technická záležitost.
Co se týká 200kWh jde o 1000Kč které bych musel bez pardonu zaplatit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana