Musí skutečný stav kreslit ČKAIT nebo projektant dle par. 10?

<< < (2/5) > >>

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  08.07.2020, 09:34

SÚ vychází z toho, že na vypracování VRZ je potřeba  i dokumentaci skutečného provedení, jinak by nemohla být revize provedena!!
Tak proč by ji podruhé kontroloval i SÚ?Pak je jim jedno, ža to nakreslí stavař!! Oni to nekontrolují.
RT elektro odpovídá za dodanou VRZ a kompletní dokumentaci použitou k revizi!
SÚ bych až tak neobvyňoval, samozdřejmě že má další "divné" požadavky a nepožadavky! (dance)

Počkééééj Františku, on SÚ někdy kontroloval PD elektro?
On tam tomu někdo rozumí?
Já např. zjistil, že u nás si ji může uklohnit kdo má díru v řiti, pak ten "výtvor" posvětí jakýkoli autorizovaný stavař a jde to na SÚ. Tam se jen zkontroluje, že dodané celkové paré obsahuje i složku elektro a udělá se čárka, jako že splněno.
Tyto dokumentace neobsahují Analízy rizik a přesto je objekt zařazen nějak kouzelně do třídy LPS, protokoly VV jsou zřejmě sprostým slovem, Technické zprávy jsou obsahově na cca dvou stranách...... normálně masakr.
Mám tu i dvě projekční kanceláře, které si ode mne jednou za pár let nechají udělat PD a pak vše po dobu několika dalších let jen kopírují. Co na tom, že se změnily uvedené normy, že jsou jiné hodnoty jištění před elektroměry, že jsou jiné energetické výstupy......a SÚ jako by toto ani nechtěl vnímat.
A já si spíše myslím, že elektru na SÚ nikdo nerozumí a tak to prostě vše obejdou.

On je však úřad a úřad.
Moje teta pracovala v Praze jako vedoucí stavebního úřadu v jedné Pražské části. Když jsem se ji zeptal, jak má vypadat PD elektro ke stavebku, nestačil jsem se divit. Vyjmenovala mi vše správně jak to má být s tím, že po tom tvrdě šlapou.

Peter Lovacký:
Citace: Vítězslav Žák  07.07.2020, 11:25

My výkres dostaneme, s investorem zakreslíme,  jak to vlastně chce, uděláme to i s případnými změnami.

A tie zmeny čo si firma dohodne s investorom už nemusí zakresliť, navrhnúť a vyrátať projektant v realizačnej PD?
Nemyslím autorizovaný, u vás by asi mal stačiť aj §10 ktorý je spomenutý v otázke

Pavel Horský:
Pánové, jen tak pro pořádek....... .......... je tu uvedeno spoustu bludů, které se tak nějak hospodsky vryly do podvědomí většiny diskutujících.
Všechno je to malinko jinak.
Doporučuji prostudování tohoto odkazu: https://www.....cz/co-splnit

Autor si dal opravdu velikou práci s tím, aby vše a všem vysvětlil tak, jak to má správně být. Může se to někomu i nelíbit, ale to je asi tak vše, co s tím může udělat  ;) :D

Vždy mě tak nějak zahřeje u srdéčka, když mohu použít bořiče mýtů  :D :D

Jirka Dobrovolný:
Je to sice lehce bokem, ale doporučil bych přečíst

https://....cz/2017/12/rozdily-mezi-provadeci-a-realizacni-dokumentaci/

(a také na konci toho článku zmiňovanou bakalářku)

EDIT: Kolega Horský, než jsem to dohledal, byl vlastně v tomtéž o dvacet minut rychlejší

František Šohajda:
Citace

Pánové, jen tak pro pořádek....... .......... je tu uvedeno spoustu bludů, které se tak nějak hospodsky vryly do podvědomí většiny diskutujících.

Pavle, jistě máš pravdu....
Ale WEB je názor jednoho našeho kolegy!Není to zákon!!
Když vyslechnu jeho, a za týden jdu vyslechnout dalšího kolegu,který argumentuje zákony, a paragrafy ,  tak řekne že ten první kolega nemá pravdu!!
Ono to nejsou hospodské řeči ,  ale spíše chaos v legislativě!!
Každý si to vykládá po svém i instituce! (dance)
I "kapacity" ve školeních elektro si jdou protiřečně!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana