Budou vaši potomci pokračovat v řemesle?

<< < (7/7)

Martin Novák:
Citace: Václav Třetí  21.03.2024, 09:04

Jeden dnes už mrtvý můj kolega a kamarád měl také pouze dceru a ten říkával, že elektrikáři mívají více dcer než synů a že je to důsledek řemesla. Nikdy jsem se ho bohužel nezeptal, jak k tomu dospěl, zda si dělal nějakou statistiku. Pravda je, že já jsem znal také dost kolegů, kteří měli jen dceru nebo dcery. Geneticky je dáno, že o pohlaví dítěte rozhoduje muž, tak by nějaký vliv mohl být. Já sám ovšem do této kategorie nepatřím, sice jako první jsme měli dceru, ale nakonec to vyšlo ve prospěch vítězství 3:2 pro syny.
Bylo by možná zajímavé udělat průzkum mezi kolegy.

Bavil jsem se o tom s příbuznou, co dělá kolem medicínských výzkumů  a ta mi tvrdila, že čistě teoreticky na tom něco pravdy může být. Kombinace chromozomů XX způsobí, že se narodí holka kombinace XY že se narodí kluk. Nositelem chromozomu Y je pouze muž a jelikož jej nemá jako párový, je tento chromozom citlivější na vnější vlivy jako zářeni, elmag. pole, chemie v potravinách a pod. Tak se může stát, že muž pravidelně vystavován těmto vlivům může mít chromozom Y poškozen a tak s větší pravděpodobnos tí zplodit dívku než kluka. Jelikož ale organizmus stále vytváří nové spermie, je tento vliv i časově limitován. Takže třeba kluk co byl u radaru na vojně může mít za rok klidně kluka i holku 50:50,  lampasák co je u těch radarů každý den má vysokou pravděpodobnos t že bude mít jen samé holky.

David Hruda:
Citace: Martin Novák  22.03.2024, 21:18

... že čistě teoreticky na tom něco pravdy může být....
 má vysokou pravděpodobnos t že...

Čistě teoreticky má vysokou pravděpodobnos t. Tak určitě...  o:-)

Zdenek Skotnica:
Takže kdo chce kluka, nesmí nosit mobil v kapse kalhot  (surprice).

Lukáš Rotrekl:
Tak to asi nefunguje. Nosím ho tak od toho co jsem měl první (mobil, někdy 1998-9),  tak ve 20, kdy se na nějaké vyzařování vůbec nehledělo, telefony měly 10 centimetrový vysouvací antény a nějak se ani na tři pokusy tato teorie nepotvrdila.

Pavel Horský:
Hlásím, že jsem v době tvorby obou dcer mobily ještě neužíval. Teorie o záření byla právě shrnuta ze stolu  (drinks) (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana