Budou vaši potomci pokračovat v řemesle?
Miroslav Revús:
Traduje sa (nemám dôkaz), že pracovníci pohybujúci sa okolo vysokého napätia najú viac dcér.
Môj otec bol strojár/údržbár v 400/220kV transformovi a mám dve sestry :-)
Ja osobne mám jedného syna a ten bude ekonóm. Verím, že výborný, škola ho baví, vybral si ju sám.
David Hruda:
Na letištích se říká, že ti, kteří jsou vystaveni záření z radiolokátorů (zejména těch pozemních s vysokým výkonem, ale i palubních) mají jen dcery.
Počítali jsme to s kolegy a nevycházelo to... o:-)
Miroslav Revús:
Citace: David Hruda 21.03.2024, 10:21
Na letištích se říká, že ti, kteří jsou vystaveni záření z radiolokátorů ...
To isté sa tradovalo v energetike, len vztiahnuté na silné elektrické pole VVN sietí :-)
Pavel Čermák:
Děda truhlář (dýmkař),táta truhlář, brácha truhlář, až do cca 12 let jsem si taky myslel že půjdu v jejich
šlépějích, ale pak mě zkroutila amatérská prodlužka dědy dýmkaře, že jsem byl týden ve špitále.
Tak jsem si řekl, ža tu mrchu elektriku musím zkrotit a děje se tak do dneška (také díky bezvadné mladé
učitelce na základce).
Jinak k těm potomkům: v el.polích se pohybuji téměř neustále a přesto mám 6 synů (4 elektrikáři)
Jan Bocek:
Citace: David Hruda 21.03.2024, 10:21
Na letištích se říká, že ti, kteří jsou vystaveni záření z radiolokátorů (zejména těch pozemních s vysokým výkonem, ale i palubních) mají jen dcery.
Počítali jsme to s kolegy a nevycházelo to... o:-)
Sloužil jsem 26 měsíců u velkých radarů PVOS v 60. létech. U techniků se to tradovalo také a vycházelo to asi na 80%. Ale ten statistický vzorek byl malý. U těch mikrovln bych to ještě připouštěl (možná), ale u toho VVN s 50 Hz ? I když jsem se setkával se silným elmg polem DC a tam působení nějaké bylo..... ( 1000V a 10 000 A, válcovací motory )
Tedy, mít 6 synů a z toho 4 elektrikáři... ..klobouk dolů pane Čermáku
Když již to tak rozebíráme, tak u mne také díky učitelce ve fyzice na ZŠ jsem šel na elektrikáře. Otec řezník a můj syn také elektrikář a převzal firmu. Ale jeho synové i když nám do 20 roků pomáhali, tak pak šli svoji cestou. Dnes mají více než 30 a mají své firmy. Ale ne elektro....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana