Jak se měří impedanční smyčka ještě před připojení přípojky k objektu?

<< < (4/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroš Jan  15.06.2020, 13:05

Doposud jsem ten jejich tiskopis nepoužil.  ;)

Doposud jsem použil pouze tento jejich tiskopis.

Jan Franěk:
V posledním cca 3/4 roce, jsem se setkal s tím, že naopak vyžadovali přednostně samotnou revizní zprávu. Stalo se mi to asi ve dvou případech. Tak to dostali v PDF  kopii.  ;)
Asi jde o nějakou místní zvyklost, nebo požadavek konkrétního zpracovatele/ky žádosti. Nebyl důvod to více řešit, tak se tím ani více nezabývám.

Jinak už to popsali kolegové. Tam kde to jde, provizorně pustím napětí a provedu měření. V místech kde to není možné, uvedu pravdivě stav a důvod mého postupu, případně měření kam jsem se dostal a kontrolní výpočet. Rozhodně je nesmysl se domnívat, že revize je pouze formálním krokem. Ti kdo to takto provádějí, se na vás dopouštějí vlastně podvodu. Vy jim platíte za nic. Vím že se to těžko chápe, když cár papíru bez jakékoliv váhy také funguje a vy s ním dokážete přípojku zlegalizovat, ale je především ve vašem zájmu vyžadovat důkladné ověření (nejen) odběrného místa.

Peter Lovacký:
Len by som dodal, že pri takej revízke prípojky je dôležité aj overenie použitých elektroinštala čných materiálov, či sú v súlade s tými, ktoré má každý distribútor vo svojich PP predpísané

Vlado Konrád:
Len by som  dodal, že prípojka sa nereviduje ani nezriaďuje. ( U nás zákon 251/2012) Na to má právo len spoločnosť ktorá prešla kvalifikačným procesom  a spĺňajúca kritéria distribútora. Tam sa musí použiť materiál z katalógu.
Reviduje sa odberné zariadenie a tam je jedno aký materiál použijete.

Miroslav Revús:
U mnoho ľudí dochádza k omylu pri termíne prípojka.
Pre väčšinu je to celá trasa od siete distribútora až po elektromerový alebo dokonca domový rozvádzač.
Málokto si uvedomí, že prípojka začína odbočením zo siete a končí poistkovou skrinkou. Teda ten kábel čo dáva distribútar zdarma.
U zemnej káblovej siete môžu byť prípojkou iba poistkové základy a nič viac.

Reviduje sa tá časť, ktorá ide od poistiek distribútora po elektromerový rozvádzač, vrátane rozvádzača.
V rajóne SSE sa správa nepredkladá distribútorovi, ale archivuje sa u odberateľa. Distribútor si ju môže kedykoľvek vyžiadať na kontrolu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana