Je možné použít pro vypnutí okruhu přímotopů přednostní proudové relé PRI-5?

<< < (3/3)

Tikys:
Citace: Zdeněk Pikhart  05.06.2020, 13:05

, ,Bohužel i to je myslím lepší, než když se na to vyprdnu,,

To se na to vyprdněte. Doma si můžete dělat co chcete, ale tady strkáte hlavu do oprátky.

Doma jsem si nechal udělat (opravit) elektroinstala ci od elektrikáře s patřičným oprávněním. Když jsem v předsíni zavěšoval podhled, tak jsem zjistil, že mi ten odborník s patřičným oprávněním udělal opravu připojení bojleru tak, že odpojil přívody ze spínacího relé na nízký tarif, vytáhl je nad relé a zahákl je do sebe. (ani je nestočil, ani je nezaizoloval a kontakt byl dosti značně opálen). Tak nevím, jestli jsou potřebná oprávnění tím nejdůležitější m z hlediska bezpečnosti.

Pavel Horský:
Citace: Ondřej Prokop  05.06.2020, 14:19

Tak nevím, jestli jsou potřebná oprávnění tím nejdůležitější m z hlediska bezpečnosti.

To, že jsou mnozí elektrikáři s výučním listem, maturitou či VŠ prasata, víme všichni. Je jich mezi námi více než dost. Ostatně, stejné je to bohužel ve všech oborech.
To ovšem nic nemění, že vás jakákoli situace nikterak neopravňuje k jakékoli práci na vyhrazených zařízení bez patřičného vzdělání a platnými oprávněními k těmto činnostem.

Je to stejné jako s řízením auta. Řídit ho umí každý jouda, ale bez řidičského průkazu jednoduše nesmí. A je naprosto jedno, jestli umí řídit bezpečněji, než ten, kdo řidičák má.

Dlouhá léta jsem se živil montážní činností, pak jsem se vrhl do revizí a projekce, takže se dostanu defacto ke všemu v oboru a kolikrát se nestačím divit. Montéři, revizní technici, projektanti... ..dobytek vedle dobytka. Ale znám také spoustu velmi kvalitních kolegů, od kterých se můžeme všichni učit.

Milan Hudec:
Citace: Ondřej Prokop  05.06.2020, 13:30

Nu, tak vám tedy mnohokrát  za pomoc mistři elektrikáři. A musím říct, že bych vám někdy přál vidět projekty zpracované Vašimi kolegy, které se mi dostávají na stůl ke schválení.

Abych zabránil nejhoršímu:
Jednak jste si vybral relé elektronické, určené do ošetřených instalací s ohledem na přepěťovou kategorii, což s ohledem na popis situace nesplňujete ani náhodou, ale budiž to je již vyšší dívčí.....
Ale co hůře, relé je určeno pro velice měké sítě do 100A, tudíž při běžném zkratu shoří, pokud budete mít štěstí, tak to odnese jen relé nikoli rozvaděč a celá chata.
Mám u vás panáka za záchranu před požárem (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana