Lze umístit přepěťovku do krabice společně s MET ?

<< < (5/5)

Tomáš Bubela:
Citace: Peter Lovacký  29.05.2020, 23:26

Ste dal viac možností naraz, to by bolo veľa dlhých odpovedí...
Najlepšie by bolo vybrať len jednu situáciu pre vstup bleskového prúdu do domu, a o tej debatovať

Pre vyhodnotenie reálnych rizík a vhodné rozmiestnenie MET i SPD je rozdiel či bleskový prúd prichádza do domu už len jak zbytkový a výrazne ošetrený v distribučke cez prípojku v zemi po 4žilovom kábli, alebo či ide o plný zásah do vzdušnej prípojky blízko strešníka, alebo o úder rovno do bleskozvodu, kde potom bleskový prúd vstupuje do domu minimálne v polovičnej sile po jednom vodiči od zemniča

To sa potom nedá dosť zrozumiteľne debatovať keď sa nevie že jaké konkrétne riziko a situáciu si treba predstaviť
Jjj jasné, pardon, dikes :)

Jak jsem psal na začátku, přívodní kabel je CYKY 5x16, k rozdělení PEN došlo už v ER, který je od domu cca 20m. Nejde tedy o vzdušnou přípojku, maximálně ve vzdálenosti cca 8m od domu je vedení vysokého napětí.
Z předchozích odpovědí mi zatím vyplývá, že mít na vstupu do domu "minirozvaděč" s přepěťovkou a zároveň MET asi není úplně špatný nápad. Bohužel mám vedle přívodního kabelu vyvedeny i další kabely CYKY - vrata, čistička, čerpadlo v aku nádrži apod. Nehrozí zavlečení "proudů" do budovy těmito kabely ? Pokud ano, měly by se to asi také řešit přepěťovou ochranou, ne ? 

Jan Hájek:
Citace: Tomáš Bubela  08.06.2020, 14:26

Nehrozí zavlečení "proudů" do budovy těmito kabely ? Pokud ano, měly by se to asi také řešit přepěťovou ochranou, ne ? 

Ano, ano.
Tady je inspirace:

Honza Veselý:
Lze. Ale je to ptákovina, se kterou normotvůrce nepočítal, viz. debata výše.
Asi tak na úrovni ,  #a kde je napsano,že motor z MiGa nemužeš naroubovat na strešni zahrádku Škodovky?#
Přepěťovky je komplexně kompletní systém držte se schémátek výrobců. Statisticky dokázáno.
A k bleskoproudům výše ono, tu a tam, stává se občas že leti zdola do mraku.

Peter Lovacký:
Citace: Tomáš Bubela  08.06.2020, 14:26

Z předchozích odpovědí mi zatím vyplývá, že mít na vstupu do domu "minirozvaděč" s přepěťovkou a zároveň MET asi není úplně špatný nápad.

Neni, podobnú situáciu tej vašej pekne vidno na obr. E.32a

Tu v debatách sa ale dá len usmerniť alebo naviesť, ono ťažko dačo písať konkrétne o vývodoch z domu, to kus pochybujem že tu dáte všetky presné informácie
A kebyže aj dáte, tak tu je to len debata a nie projektová kancelária, si teda aspoň myslím... :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana