Jak řešíte vysokou impedanci na vstupu objektu?

(1/10) > >>

Jiri Velich:

Prováděl jsem revizi na objektu, který slouží jako truhlárna.
Objekt se nachází na okraji vesnice. V HDS jsem naměřil impedanci 0,73.
V hlavním rozvaděči  je  0,76.
Většina jističů je char. C. 16A, 20A, 25A,  na většině zásuvek a strojních zařízeních je okolo 0,80 - 1,10 ohmu tzn. že je nevyhovující naměřená impedance. Není to způsobené instalací objektu, ale již vysokou impedanci na vstupu.

Co s tím?
Mam revizi vyhodnotit jako nevyhovující?  
Jak se tohle řeší?

Jiří_Hrubý:
A jištění před HDS je jaké? Vychází to? Měřil jste i vnitřní odpor sítě? Revizi napište klidně se závěrem nevyhovující Zs.
Pak zjistěte příčinu, zda je to opravdu vzdáleností a je docela dobře vědět, jestli ta dílna je tam legálně, tzn jestli je to podnikatelský odběr, tedy C. Pokud to vedou jako D, mohlo by se rozvíření obrátit proti nim. Neříkám, že to tak je v tomto případě, ale že občas někdo si takhle "pomáhá".

Peter Lovacký:
Citace: Jiri Velich  17.05.2020, 10:47

Mam revizi vyhodnotit jako nevyhovující?  
Jak se tohle řeší?

Keď nevyjdú vypínacie časy, tak je to nebezpečný nedostatok
Čo mám ja skúsenosti z meraní v RIS tak je to priveľa, skúste jak píše p. Hrubý a potom je dobré osloviť distribútora, problém môže byť od trafa kdekoľvek

Milan Hudec:
Rozhodně bych do vyhodnocení situace zakomponoval pospojení..... .

Jiří Schwarz:
Už jsem to tu naznačil v jiném vlákně, ale nějak jsem nedostal odpověď "podle mých představ"

Pokud nevyhoví impedance pro splnění požadavku na automatické odpojení, bezpečnost by se dala řešit proudovým chráničem.
Ale:
- je pak chránič možné brát jako ochranu při poruše a ne jen jako doplňkovou ochranu?
- a je možné pro takovou ochranu uznat "jeden" chránič, když je to přístroj, jehož správná funkce je podmíněna jakousi opakovanou poloodbornou činností uživatele?

P.S. už je tam jiná trafačka, pořádný přívod, ale zažil jsem místo s podobnými hodnotami a sousedi se mohli "zbláznit radostí",  když majitel pily nestíhal a makal i večer...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana