Jak řešíte vysokou impedanci na vstupu objektu?
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 17.05.2020, 19:29
Už jsem to tu naznačil v jiném vlákně, ale nějak jsem nedostal odpověď "podle mých představ"
Pokud nevyhoví impedance pro splnění požadavku na automatické odpojení, bezpečnost by se dala řešit proudovým chráničem.
Ale:
- je pak chránič možné brát jako ochranu při poruše a ne jen jako doplňkovou ochranu?
- a je možné pro takovou ochranu uznat "jeden" chránič, když je to přístroj, jehož správná funkce je podmíněna jakousi opakovanou poloodbornou činností uživatele?
P.S. už je tam jiná trafačka, pořádný přívod, ale zažil jsem místo s podobnými hodnotami a sousedi se mohli "zbláznit radostí", když majitel pily nestíhal a makal i večer...
531.3.6
Jiri Velich:
Citace: Jiří_Hrubý 17.05.2020, 12:10
A jištění před HDS je jaké? Vychází to? Měřil jste i vnitřní odpor sítě? Revizi napište klidně se závěrem nevyhovující Zs.
Pak zjistěte příčinu, zda je to opravdu vzdáleností a je docela dobře vědět, jestli ta dílna je tam legálně, tzn jestli je to podnikatelský odběr, tedy C. Pokud to vedou jako D, mohlo by se rozvíření obrátit proti nim. Neříkám, že to tak je v tomto případě, ale že občas někdo si takhle "pomáhá".
Jištění je pojistkami 80A , už zde to nevyhovuje.
S podobným případem jsem se setkal u rodinného domu. Tak jsem zavolal na ČEZ jestli nemají někde poruchu když mají vysokou impedanci. Bylo mi od technika řečeno, že co si dovoluji měřit impedanci u nich v distribuční sítí. Revidovaný dům je od trafa daleko že s tím nic neudělají, tak si poníží jištění. že oni mohou mít v distribuční sítí impedanci do 1 ohmu.
David Hruda:
Viz ČSN 33 2000-4-41 ed.2 čl. 411.3.2.6
ACEOF ACES:
V tomto případě bych provedl pospojení vodičem o průřezu alespoň 10mm2 Cu.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jiri Velich 17.05.2020, 20:36
Jištění je pojistkami 80A , už zde to nevyhovuje.
S podobným případem jsem se setkal u rodinného domu. Tak jsem zavolal na ČEZ jestli nemají někde poruchu když mají vysokou impedanci. Bylo mi od technika řečeno, že co si dovoluji měřit impedanci u nich v distribuční sítí. Revidovaný dům je od trafa daleko že s tím nic neudělají, tak si poníží jištění. že oni mohou mít v distribuční sítí impedanci do 1 ohmu.
0,65 je hranice pro 80A. V kabelových sítích se to počítá trochu jinak, než na vzduchu. V síti může být někde na konci i přes jeden, pokud bude odpovídat jištění.
Protože impedance je tak nějak virtuální veličina, je možné, že s jiným měřákem v jinou dobu nebo po několika pokusech by to těch 0,65 dalo. Desetina není nic. Ptal jsem se na vnitřní odpor sítě, protože jeho porovnání se smyčkou leccos prozradí o stavu sítě a přípojky.
Nic to nemění na tom, že na dílnu je to dost a hrozí tam zpětné vlivy.
Řešením je tedy stížnost na kvalitu dodávky, pokud tedy je a projevuje se.
Osadí tam průběhové měření a na základě toho se bude jednat dál.
Proto jsem se ptal, jestli ta dílna je céčkový odběr, aby nedošlo k rozčarování majitele.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana