Kdo potvrdí správnosť vyhotovenia bleskozvodu?

<< < (4/5) > >>

Peter Lovacký:
Z tých fotiek mi to príde tak, že základový zemnič je vlastne zhotovený z armovacieho železa a po zaliatí bude toto armovanie tvoriť základový zemnič
No a že tie tyče budú z neho ešte vychádzať pod základ do zeme navyše

Príde mi to také, že dajme toho do základov a ich okolia čo najviac kde nás len napadne. No a toto vlastne nakoniec podľa pravidla že čím viac uzemnenia tým lepšie nemusí byť zlé, a odpor môže vyjsť veľmi dobrý
Len sa to dosť málo podobá na štandardné riešenia jak sú predstavené v normách

Skúste toho nafotiť viacej žeby to bolo lepšie vidno jak celok

Peter Lovacký:
Ešte ma napadla jedna vec, pýtate sa že kto vám potvrdí správnosť vyhotovenia bleskozvodu
Skúste sa spojiť s tým čo vám nakresli projekt a oznámte mu, že podľa novej normy na revízie budete od neho požadovať jeho podpis do východiskovej revízie

Čo ten projektant zrobí netuším, ale keď chcete potvrdenie o správnosti tak začnite tam
A to isté povedzte aj tomu čo tam zatĺka tie tyče kde sa mu zachce a už teraz si začnite zháňať aj revizáka, ktorý tým dvom zrobí do správy miesto na podpis vedľa toho svojho

A tu v debate si o tom naozaj môžeme len podebatovať

Vít Rotrekl:
Já si myslím, že myšlenka na provedení není úplně špatná, ale provedení je dosti tristní.
Myšlenka na "hloubkový zemnič -> zatlučené tyče, propojené s armováním je podle mě v pořádku.
Ale řešil bych ochranu proti korozi na přechodech mezi betonem a zeminou, taktéž mezi betonem/zeminou a vzduchem. Podle fotek to není poznat, jestli je tam něco takového řešené.

Nevím proč nejsou ty tyčky zatlučené i na té druhé straně v základech, možná to má nějaký důvod... Ale pravděpodobně jen ten, že to někdo zapomněl udělat.

Nevíme jestli jsou ty dvě strany domu propojeny, vypadá to že spíše ne. A to je podle mě ta největší chyba. Hned po tom, že k tomu uzemnění a vůbec k ochraně před bleskem nemáte v dokumentaci ani čárku. Možná jen zmínka že bude provedena dle platných norem. Ale to se tady očividně nestalo.

Miroslav Revús:
Citace: Vladimír Mak  12.05.2020, 09:06

Teraz sa chystá montáž bleskozvodu na streche domu. Je takéto vyhotovenie bezpečné?

S krížikom po funuse.
Táto otázka a fotky tu mali byť pre vyliatim betónu do základov, teda vlani. Teraz, keď idete davať železo na strechu, sa uistite, že aspoň to bude správne. Dajte zarobiť poriadnemu spoľahlivému a vzdelanému elektrikárovi.

Jo, a predpokladam, že projekt neexistuje. Ten vykres v prilohe je zo stavebnej časti, nie elektro.

Vladimír Mak:
To že nieje zakladovy zemnic, proste stalo sa,s tým sa uz nič nedá spraviť. Montáž bleskozvodu  bude robiť spoľahlivý  elektrikár. Teraz sa mi len jedna o to aby bol bleskozvod funkčný a bezpečný.  Tie dva hĺbkovú zemnice na jednej strane bohužiaľ nie sú spojené.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana