Kdo potvrdí správnosť vyhotovenia bleskozvodu?
Peter Lovacký:
Čítam pozorne jak len viem, a rovnako tak sa snažím pochopiť i vašu odpoveď pan Franek
A váš názor samozrejme rešpektujem i keď som sa z neho veľa nedozvedel, teda myslím dosť málo o tom čo som sa pýtal, ... ale šak v pohode
Neviete načo je dobrý ešte ďalší priamy neošetrený potenciál blesku dakde v dome bez ďalšieho SPD1?
Zaujímali by ma dajaké konkrétne okamžiky čo spomínate, bo ja to vidím vývod zo zakladu ku technológii bez SPD skôr jak neošetrené riziko prepojené cez PE v dome na už raz ošetrenú časť
Keď viete, tak toto by ma zaujímalo viacej
Na to s betónom sa pýtam len pre zamyslenie, nie každý musí ten príklad chápať a robiť rovnako jak vy
Ten spodný betón môže byť po čase na povrchu všelijaký a na to sa pýtam či v tom nemôže byť dajaké riziko
Že sa dá zemnič zaliať aj naraz viem, šak som to aj spomenul
Vladimír Mak:
Ďakujem, za odpovede. Dočítal som sa, že je problém, keď je spojený pozinkovaný zvod v zemi a zvod ktorý je v betóne. Napadlo ma, či by nebolo vhodnejšie zakopať zemniacu pasovinu FeZn 30x4. Uložila by sa do žľabu cca 1m hlbokého, ktorý by išiel popri tej najdlhšej stene dlhej cca 20m. Na koncoch by sa ešte pre istotu zatĺkli zemniace tyče Fe/Zn 2m. Tie v betóne by sa vôbec nepoužili. Viem, že mi tu asi nedá nikto konečnu odpoveď. Ale chcel by som poznať váš názor na základe skúseností.
Pavel Horský:
Jaké hodnoty pak naměříte?
Jan Franěk:
A o projektu ani slovo :-[
Taky kolegové nechápete, proč chce někdo jít dražší a složitější cestou, než je využití základového zemniče?
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 14.05.2020, 12:49
A o projektu ani slovo :-[
Taky kolegové nechápete, proč chce někdo jít dražší a složitější cestou, než je využití základového zemniče?
Mě to hlava nebere od prvního zhlédnutí vystavených fotografií a stále přemýšlím nad tím, jestli jsem se zbláznil já a nebo tvůrce té veliké parády.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana