Podělí se někdo o závadovník?

<< < (2/6) > >>

Pavel Horský:
Citace: Žvak Petr  29.04.2020, 15:07

Kdy už bude možné napsat do revize NEVYHOVUJE dle nových ČSN, namísto "vyhovuje" dle norem platných v době vzniku elektrické instalace.

Já doufám, že nikdy.
Jak byste pak chtěl revidovat starší elektroinstala ce?
To byste chtěl po 3/4 národu, aby si okamžitě předělal elektroinstala ci podle právě platných norem?
No, to by vás měli všichni rádi  :D :D :D
K tomu z logiky věci nemůže nikdy dojít.
I když při pohledu na naše politiky...... ..kdo ví  ;) :D :D :D

Ale jako pokus o vtip.....dobrý ýýýýýýý  :D :D :D

Jan Franěk:
Vnímám to kolegové jinak. Kolega Žvak je v nouzi a potřebuje doplnit svůj závadovník po tom, co o ten svůj přišel, po kolapsu HDD v PC. Udělal chybu v tom, že záloha nebyla provedena dostatečně důkladně, ale kdo z nás občas o některá data podobnou chybou nepřišel.
Dokonce je ochoten nespoléhat jen na kolegiální výpomoc a nabízí za tuto pomoc úplatu. Za mne OK a pokusím se v dohledné době nějakým způsobem vyexportovat z mého sw alespoň pár článků norem se závadami a pomůžu. Velmi kladně vnímám už jen to, že se nespokojil se základem, ale snaží se doplnit co nejvíce toho jde. 
Navíc osobně chápu jeho povzdech, protože revidovat instalaci z 50-90 let lze, ale i při vší opatrnosti, je to pořád balancování na hraně pro každého RT. Sám se bojím podepsat (ale dělám to) pod instalaci, která je dle mého předaleko za hranicí morální i technické životnosti.

Jan Franěk:
Jakou zkušenost máte se závadovníky od různých firem? Zatím zde byl zmíněn jen sw od pana Klimši. Znáte i další podobné sw a jak jste s nimi spokojeni? Kolik vás stojí pravidelná aktualizace?

Osobně používám DM revize. Závadovník byl v základu slušný, přesto jsem si tam za roky co ho používám zaznamenal už mnoho dalších závad a článků norem (je možné že už ho používám přes 10 let?  :o ) . To vše přes pravidelné bezplatné aktualizace. TO je daň za to, že to "naplňuje" hlavně jeden RT. A taky jsem měl vlastní vinou problém s daty a před cca 3 lety začínal se závadami znovu. Pakárna.  Co si připravit sami svoji databázi, kde bychom se postarali o společné naplnění a pak ho mohli společně využívat? Je to špatná, nebo neproveditelná myšlenka?

Miroslav Revús:
Jeden čas som skúšal používať závadovník, ale nedokázal som sa spriateliť s kľúčovými slovami.
Tak som sa naučil mať prehľad o tom, ktorá norma sa čomu venuje a hľadám v nich. Je to zdĺhavejšie, avšak má to vedľajší efekt - čas od času prelistujem kopec noriem a to aj také, ktoré bežne nepoužívam. :-)

Miroš Jan:
Miroslave, souhlas. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana