Poškodí se chránič vetším proudem než jmenovitým?

<< < (2/5) > >>

Václav Třetí:
Citace: Jiří Schwarz  19.04.2020, 22:09

Kolik výrobců u čtyřpólových chránič jističo-chráničů hlídá proud ve všech 4 pólech?

Myslím, že v tomto vláknu o jističochránič ích není řeč. V třífázovém provedení je to velmi vzácná záležitost.

Třífázové jističe se také obvykle dělají s jištěním ve fázích a N je osazeno pouze spínačem.

Jiří Vodehnal:
Čtyřpolový jističochránič jsem ještě neviděl, ale možná ve Wuchanu ho brzo vyvinou.
Harmonické proudy v bytové výstavbě jsou problém, málokdo si to uvědomuje. Není to problém chráničů, protože tam nejsou, ale u stoupacích vedení v Praze jsem už na to narozil několikrát.
Jinak se přikláním k názoru používat o stupeň výše.

David Hruda:
Citace: Jiří Vodehnal  20.04.2020, 22:51

Čtyřpolový jističochránič jsem ještě neviděl,

Třeba Hager ADM416.

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  19.04.2020, 22:47

Nicméně když juknu do střev chrániče na pidikontaty a uvědomím si na jakém tenkém plíšku kontaktu N visí bezpečnost celé instalace (v rozšířených případech centr.pch),  tak mě jímá hrůza, u tzv.ekonomický ch výrobců je to fakt síla.

Podľa môjho hlavná príčina sú zle vyhodnotené riziká a potom už ani kvalitný tenký pliešok nemá veľmi jak ten rizikový stav napraviť

Vidím to dosť často, ono zapojiť miesto jedného 3f PCH tri 1f PCH chce kus viac porozmýšľať o inom jak bežnom usporiadaní v rozvádzači, a to sa málokomu chce
Keby bolo na mne, tak do 3f EI pre priestory na bývanie by som jeden 4p PCH na začiatok EI najradšej zakázal. I ten na 300mA

Velký Bobeš:
Citace: Jiří Vodehnal  20.04.2020, 22:51

Čtyřpolový jističochránič jsem ještě neviděl, ale možná ve Wuchanu ho brzo vyvinou.

::) (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana