Musí mít každý svod hromosvodu své vlastní uzemnění?
Lukáš Rotrekl:
Ta svorka je certifikovaná na 50kA při 10/350 bleskév vlně a spojení armovací železo pozink. Pokud ji použiji na správném průměru, neumím si představit, že by to někde mohlo být nedostatečné a už vůbec, jak ji vzhledem k její konstrukci blbě namontovat.
Jan Hájek:
Málem jsem zapomněl na Elektrickou spojku:
Peter Lovacký:
Citace: Lukáš Rotrekl 03.04.2020, 16:13
Ta svorka je certifikovaná na 50kA při 10/350 bleskév vlně a spojení armovací železo pozink. Pokud ji použiji na správném průměru, neumím si představit, že by to někde mohlo být nedostatečné a už vůbec, jak ji vzhledem k její konstrukci blbě namontovat.
Podľa môjho sa nedá celkom vylúčiť situácia, kedy aj pri konštrukcii podľa noriem prejde cez prvú svorku od zvodu viac jak 50kA
Lukáš Rotrekl:
Tak pokud budu počítat, že mě odněkud někam poteče plný bleskový proud - tj. při LPSI 200kA, tak se na to samozřejmě připravím, ne?
Peter Lovacký:
Citace: Lukáš Rotrekl 04.04.2020, 11:58
Tak pokud budu počítat, že mě odněkud někam poteče plný bleskový proud - tj. při LPSI 200kA, tak se na to samozřejmě připravím, ne?
To isto hej, len si myslím že netreba furt počítať na bleskový prúd 200kA ktorý sa samozrejme nikdy nedá úplne vylúčiť
Ja myslím skôr na situácie ktoré spadajú do prijateľných a nie vypočítaných rizík
Napr. pri príprave na LPS IV s 200kA počítať nemusíte ale vylúčit na nulu ich tiež úplne nemôžete
Tak dajak a podobne som to myslel aj s nejakym percentom svoriek s postupne zníženou účinnosťou v čase
Ja aspoň vyššiu kvalitu chápem len jak vyššiu v nejakom porovnaní, ale nie jak 100percentnú čo sa už nedá vylepšiť a ktorej rozsah v kvalite nemá nejakú toleranciu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana