Čo takto spotrebiteľom u svetiel miesto prúdových chráničov, malé napätie?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Novák  27.03.2020, 09:38

Mam dojem ze tady o tom byl tehdy clanek nebo nekolik, ale neumim to dohledat. A zrovna ted nedavno kluk tohle resil pro jednu prezentaci do skoly. Muzete mne prosim nasmerovat?

Poprosil bych k dohledání někoho jiného. Nejsem nyní v situaci kdy bych to zvládnul.

Milan Hudec:
Snižovat ztrátově 230 na 12, instalovat cca 2-3 vyšší průřezy vodičů, instalovat vyp.které to proudově zvládnou (na běžný lustr se 3 100W žárovkami to vychází na 25A)
To je na vagon fíček a rozvaděč velikosti kůlny (dance) (dance) (dance)

Martin Procházka, Slaný:
No a proč jít hned "ode zdi ke zdi"...  ??
Já si myslím, že centrální rozvod 12 nebo 24Vss pro napájení běžné domácí elektroniky, drobných spotřebičů a osvětlení (samozřejmě ne s obyčejnými 100W žárovkami  :o ) by nemusel být úplně zcestným řešením.  ;)

Milan Hudec:
Citace: Martin Procházka, Slaný  28.03.2020, 08:52

No a proč jít hned "ode zdi ke zdi"...  ?
Já si myslím, že centrální rozvod 12 nebo 24Vss pro napájení běžné domácí elektroniky, drobných spotřebičů a osvětlení (samozřejmě ne s obyčejnými 100W žárovkami  :o ) by nemusel být úplně zcestným řešením.  ;)

Ok, ale konkrétně to přinese co?
Ekonomicky je to nesmyslné, či přinejmenším nezajímavé, úrazy proudem od 230V by nahradilo  dušení požárem od 12/24V vlivem vyšších proudů......

Ján Garaj:
Citace: Milan Hudec  28.03.2020, 09:56

Ok, ale konkrétně to přinese co?
Ekonomicky je to nesmyslné, či přinejmenším nezajímavé, úrazy proudem od 230V by nahradilo  dušení požárem od 12/24V vlivem vyšších proudů......

Naviac dvakrát rozvody popri sebe z toho istého rozvadzača.230 V pre zásuvky a 12-24V pre svetlá.To je predsa nezmysel,tak ekonomický ako aj psychologický. Kto by to stále mal zisťovaťéAha tu už mám len 12-24V a tu je ešte 230V.A kto by platil tie hlúpe prerábky, sám sebe by som to nerobil.K tej amerikanizácii,bol som tam a videl som pred takmerkaždým barákom jednofázovú trafostanicu zo asi 110kV na 120V.Po ulici mali aj dvoje drôty nad sebou.Tak to sa mne Európanovi nijako nepáčilo.Ani preto by som tam nezostal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana