Nemůže mít mikrovlnné čidlo problém s průchodem přes kovovou stěnu?
David Hruda:
Citace: Václav Třetí 24.03.2020, 06:30
Ale ano,...
Tak to se omlouvám, uniklo mi to (a připadalo mi to tak absurdní, že jsem tomu nevěřil).
Václav Třetí:
Omlouvat se nemusíte, já jsem to při prvním čtení vlákna zahlédl, pak jsem se k tomu vracel a také mi chvíli trvalo, než jsem to znovu objevil. Je také chyba, že u této citace není uveden zdroj. Možná další kontext by něco vysvětlil, jak to bylo myšlené.
Juraj Rojko:
Citace: Václav Třetí 24.03.2020, 14:04
Je také chyba, že u této citace není uveden zdroj. Možná další kontext by něco vysvětlil, jak to bylo myšlené.
Pan Hrubý ale píše, že to je citace z návodu. Je to i v červeném rámečku v příloze od pana Kurky.
Jiří_Hrubý:
Může to být alibismus prodejce levného čidla, může to být myšleno ve vztahu k funkci soumrakové části (odlesky?), ale klidně tím může být myšleno pokovené sklo, které se používá nejen v oknech.
Martin Kurka:
Experimentálně ověřeno, radarové paprsky senzoru osvětlení prakticky neovlivnilo ani sklo tlusté 1cm. Stále reagovalo bez poznatelného útlumu. Čidlu jsem dal náhubek z varného skla Simax, z broušeného olovnatého skla poděbradské sklárny, z broušeného Novoborského olovnatého skla, z neznámého "čínského" skla (skleničky) a z tlustostěnné nazelenalé huťařiny z Železného Brodu (surovina Desná).
Jediný výsledek byl šilhání paprsku na hluboce broušeném olovnatém skle. Čidlo začalo vidět i do pravého úhlu.
Bíle zabarvená sklokeramika tlumila značně a její povrch mikrovlný svazek odrážel.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana