Nemůže mít mikrovlnné čidlo problém s průchodem přes kovovou stěnu?

(1/4) > >>

Ondřej Šulák:

Koupil jsem dvě mikrovlnná čidla ST701K, jelikož v chodbě a zádveří nemám vypínače a zapínání světel je na čidlo.

Dnes jsem na zkoušku zapojil čidlo na WC kde je světlo normálně přes vypínač (světlo v chodbě a zádveří ještě nemám). Světlo je LED, má dostatek místa v plechovém kastlíku pro schování čidla. Problém je, že po zapnutí vypínače si čidlo dělá co chce,  nereaguje na pohyb když na WC přijdu, ale když sedím 10m od wc v obýváku, tak se světlo samo zapíná a vypíná. Detekce je nastavena na nejvyšší citlivost. Ale jak říkám, když dojdu do místnosti, světlo se nezapne. Jako by mikrovlna neprošla skrz plechový kastlík, který je na LED světle.

Jak to řešit, nebo čidla vyhodit a vymyslet jiné řešení?

Lukáš Rotrekl:
Plechový kastlík bude dělat problém. Přes ten mikrovlna neprojde. ¨
Zkuste jej otestovat vedle světla jen "na divoko",  případně pokud je to v podhledu, tak v plastové krabici vedle světla.

Ondřej Šulák:
Děkuju za odpověď
Já jsem právě koupil světlo, do kterého se čidlo vleze, šlo mi o to aby čidlo nešlo vidět, z toho důvodu jsem koupil mikrovlnné a né pohybové, s tím, že ho zabuduju do světla.
Jak jsem říkal, seděli jsme v obýváku a světlo se začalo rožínat, venku hustě snežilo, asi to zachycovalo pohyb padajicích vloček.

Napadá mě, plechový kastlík na světle provrtat, myslíte, že by to pomohlo?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Ondřej Šulák  22.03.2020, 13:28

Jako by mikrovlna neprošla skrz plechový kastlík, který je na LED světle.

Přesně tak se mikrovlny (elektromagneti cké vlny) chovají.

Citace: Ondřej Šulák  22.03.2020, 13:28

když sedím 10m od wc v obýváku, tak se světlo samo zapíná a vypíná.

Na odclonění části prostoru (typicky výtah) stačí proužek alobalu přes senzor.

Jiří_Hrubý:
V podstatě celé vaše snažení bylo od počátku marné. A přitom stačilo tak málo.
Přečíst si a pochopit návod...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana