V Lovosicích byla spuštěna rychlodobíjecí stanice

<< < (3/13) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Franěk  12.03.2020, 18:38

Ještě bych rád věděl o jakou se cca jedná investici a na co mě cca přijde nabití na 80% ,  tedy cca hodinové nabíjení.

To je zajímavá otázka. Třeba Siemens chce postavit síť nabíječek a aby "nalákal" zákazníky, bude stát nabití korunu. Pak se prý časem uvidí.
Obdobné to bývalo u nabíječek zřizovaných distributory.
Dnes stojí v D kWh z rychlonabíječk y 0,8€,  protože už je tam elektromobilit a rozvinutější a je třeba něco na tom vytřískat pro stát i investory.
Takže jak už jsem jednou psal, nastane-li opravdový rozmach emobility, bude nezbytné vykompenzovat daňový deficit z ropných paliv pro automobilismus a zároveň budou zrušeny či výrazně omezeny současné výhody a "pozitivní diskriminace" za účelem podpory rozmachu.
Dobře patrné to bylo už třeba při boomu elektrického topení, plynového topení, elektronických cigaret...

Juraj Rojko:
Citace: Jiří_Hrubý  12.03.2020, 20:14

Dnes stojí v D kWh z rychlonabíječk y 0,8€

Jak z které. Ze Superchageru 0,33€

Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý  12.03.2020, 20:14

To je zajímavá otázka. Třeba Siemens chce postavit síť nabíječek a aby "nalákal" zákazníky, bude stát nabití korunu. Pak se prý časem uvidí.
Obdobné to bývalo u nabíječek zřizovaných distributory.
Dnes stojí v D kWh z rychlonabíječk y 0,8€,  protože už je tam elektromobilit a rozvinutější a je třeba něco na tom vytřískat pro stát i investory.
Takže jak už jsem jednou psal, nastane-li opravdový rozmach emobility, bude nezbytné vykompenzovat daňový deficit z ropných paliv pro automobilismus a zároveň budou zrušeny či výrazně omezeny současné výhody a "pozitivní diskriminace" za účelem podpory rozmachu.
Dobře patrné to bylo už třeba při boomu elektrického topení, plynového topení, elektronických cigaret...

Trávit dobrovolně u tankování hodinu namísto několika minut je na Chocholouška.
Taký elektrokokotot ismus.

Jiří_Hrubý:
To je sice fakt, ale zrovna tak se scházeli sociálně slabší "tuneři" bavoráků a golfů v podzemkách jednoho OC a u brka (špeka, jointa) dlouze rozjímali nad otevřenou kapotou kolik z tý vyřehtaný šestnáctky dostanou ošmirglováním hlavy.
Dlouhé dobíjení otevírá prostor k akademické debatě nad bio fair trade cappuccinem, jak s každým ujetým elektrickým kilometrem je zachráněn jeden strom a dva lednî medvědi…

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  12.03.2020, 23:37

Trávit dobrovolně u tankování hodinu namísto několika minut je na Chocholouška.
Taký elektrokokotot ismus.

Tak pravil odpůrce elektromobilit y

Osobně to vnímám jinak. Jednak každý kdo se svezl eautem, jistě oceňuje přednosti tohoto pohonu. Pak taky omezená kapacita baterií sebou přináší i další efekt a to je zklidnění jízdy a efektivnější využívání brždění k rekuperaci energie. To zcela změní styl jízdy v honbě za větším dojezdem. Nemyslím tím pomalou zdržovací jízdu, ale jde prostě o jiný styl a jiné srovnání určitých věcí v hlavě.
Lze samozřejmě předpokládat že lidé dávajíc si svačinku a latéčko během "plnění" e-miláčka, si budou mít i co říci, ale počítání úspor km na stromy a medvědy, mezi ně patřit nebude. Nechápu proč si každý tvrdý odpůrce emobility myslí že všichni majitelé eaut musí být zákonitě ekoteroristé, kteří nemají zdraví rozum. To je asi nová diagnoza ekorasismus.  :D :D :D

Domnívám se že se lze věcně bavit na toto téma i bez těchto zcela zbytečných urážek majitelů eaut.  Já jako příznivec této cesty, i když v budoucnu asi  v trochu jiné formě než doposud, zde sám píši úvahy, kde se jasně ukazuje šílenost i slabiny současných řešení, včetně toho z původního dotazu. Tedy je snad jasně vidět že si jsem vědom nejen výhod elektropohonů, ale i jejich slabin. Zasloužím snad kvůli tomu posměch? :-\  Už jsem nachystal 4 nabíjecí stanice v posledních 3 letech a měl možnost bavit se s majiteli eaut. Nebyl mezi nimi žádký pitomec který by měl "zelený mozek". Šlo o chytré lidi s jasným názorem vnímající pozitiva, ale i negativa toho řešení. Přesto do toho šli. Zajímavá byla i hodnocení po 1-2 letech reálného provozu v rodině i firmě.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana