Lze na živnost na výrobu, instalace a opravy provádět i instalace CCTV, EZS?

<< < (2/4) > >>

Zdenek Skotnica:
Citace: Jan Bocek  06.02.2020, 11:49

koncese na "Technická ostraha majetku a osob" ....to poslední kdo uděluje nebo vydává a jaké jsou podmínky k získání?

Vydává živnostňák a krom elektro náležitostí  tak by měl  stačit certifikát ze školení (např. od Jablotronu).

Jan Bocek:
Pořád se učíme....

Koncesované živnosti lze provozovat na základě udělené státního povolení (koncese). Pro získání koncese je nutné prokázat odbornou způsobilost a v některých případech splnit případné další podmínky. K živností ohlašovacích (volné, řemeslné, vázané) je nutné získat souhlas státního orgánu o podnikání v následujících oborech:

Více zde: https://www.xn--ivnosti-cxb.eu/zivnosti-koncesovane/

Můžeme tedy odpovědět, že na ohlašovací volnou živnost nelze provádět
instalace dodavatelským způsobem v oblasti IP, EZS, EPS
Je nutná koncese, možná dvě.....

František Šohajda:
Jen pro pobavení....
Mám živnost klasickou pro elektrikáře -Opravy, údržba ,montáže revize a zkoušky....... a td.
Připoslední kontrole na ŽÚ jsem málem dostal větší pokutu, protože úřednice četla, že moje živnost je od 50V.........
Já měl na jedné faktuře výměna baterií v nouzových svítidlech u jedné firmy......Bat erie s napětím 1,5V....
Už jsem stál před vedoucí ŽÚ že podnikám načerno!! Bude pokuta!! Proč? Protože mám živnost od 50V a dělal jsem baterie 1,5V ! (zle)
Někdy je to nahlavu!
Musel jsem si dodělat ještě živnost na výrobu,tel. zařízení  .....a td..... (dance)

Jan Bocek:
Citace: František Šohajda  06.02.2020, 12:35

Musel jsem si dodělat ještě živnost na výrobu,tel. zařízení  .....a td.....

Ty kontroly jsou zřejmě plánovány....a proto jsou ŽL důležitým dokumentem
podobně jako řidičák. ŽL lze jen koupit a doložit "náležitosti"

Při první kontrole na ŽU jsem musel žádat o dva ŽL a to
Montáž, údržba a servis telekomunikačn ích zařízení a
Zprostředkován í obchodu a služeb. je zase pod jiným zákonem

Měl jsem ale "pocit" že se především jedná o peníze, tehdy to stalo 2000 korun.
A protože kontrolovali faktury za posledních pět roků, naučil jsem se jinak psát
ve fakturách "Fakturujeme vám za služby podle vaší objednávky"  a obvykle jedna položka a celkem k úhradě.

ŽL je o tom, že můžete podle zákona podnikat
Oprávnění k činnosti, obvyklé odborné je zase pod jiným zákonem
Obojí dohromady tvoří koncesi

Jirka Š. Svejkovský:
Úředníci ŽÚ mají občas zvláštní myšlenkové pochody.

Sekáte někdy drážky? Tak bacha! Definice, co jsou drobné zednické práce se liší úředník od úředníka. Začistit metr šlicny je už na tepláky.

Školíte někdy elektrikáře? Bacha, na to je jiný ŽL. Sice volná: "Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti",  ale pokud nemáte alespoň jednu další volnou, mohl by to být problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana