Lze na živnost na výrobu, instalace a opravy provádět i instalace CCTV, EZS?

<< < (4/4)

Vilém Coufalík:
Aha. takže, když z rozvaděče vytáhnu zásuvku pro UPS, tak už mi v tomhle případě ani paragraf 6 nestačí jo?

Ale pořád to nechápu, respektive jsem to asi blbě vysvětlil.
Mám sepsanou dohodu o spolupráci s firmou (A),  když mají vetší zakázku buď na cctv nebo EZS a potřebují pomoc, tak přijedu na objekt firmy (B),  tam je veškerý materiál a podle plánu natrasuji třeba dvě kamery a provedu instalaci a zapojení, max do POE 12V DC.

Já jako subdodávka vystavím fakturu na montáž dvou kamer firmě (A) a ta si si pak sama finanční stránku celé zakázky řeší sama s firmou (B).

Takže jestli to chápu správně, tak potřebuji potřebné koncese z toho důvodu, kdybych měl kontrolu ze ŽU, protože budu fakturovat prvky, které zajišťují ochranu osob a nebude je zajímat, že budu pracovat do napětí max 50V a trasovat kabely, což mohu podle mé živnosti?

Jan Bocek:
Citace: Vilém Coufalík  07.02.2020, 08:44

Aha. takže, když z rozvaděče vytáhnu zásuvku pro UPS, tak už mi v tomhle případě ani paragraf 6 nestačí jo?

Nesnažte se to chápat jako elektrikář.
Pokud budete zaměstnanec firmy je vše v pořádku.
Vy jste ale OSVČ fyzická osoba a dodavatelským způsobem dodáváte práce na vyhrazeném elektrickým zařízení.

Stát je zákon a má to tak nastavené. A zde platí určitá pravidla.
Jinak na nedovolené podnikání vás utáhne úředník ŽÚ.
Inspekce SUBP vás zase utáhne na nedovolené odborné práci bez oprávnění .
V případě pojistné události soudní znalec se bude zajímat kdo to dělal
a zdá je to legislativně ve shodě s předpisy státu. A najde.....on kope za pojišťovnu.

Je zvláštní, že jste položil dotaz a máte zde několik odpovědi jak to má být.
Chápu, že jako elektrikář se bouříte a říkáte, co je to za volovinu. Jenže nikdo z nás zde nepsal, že je to vše správně. To dneska posuzuje celý parlament. Jenže platí "co je císařovo, dejte císaři..." . Řečeno jinak, pokud chcete mít klid a nepřijít zbytečně do maléru, je třeba se s tím smířit. Při párkování také nebudete diskutovat o tom, že jste neměl viditelně umístěné párkovací hodiny a dostal jste pokutu 500 Kč. Podle vás to viditelné bylo, podle strážníka nebylo. Silnější má poslední slovo. Amen

ROPIS:
jediné možné správné živnostenské oprávnění pro tuto činnost je koncese "Poskytování technických služeb k ochraně majetku a osob" + patřičný § vyhl. 50/1978 Sb.. K tomuto se navalují další možné oprávnění.

Vilém Coufalík:
 (poklona)  všem za rady a rozšíření "obzorů".
Řemeslu zdar!

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana