Před jaké přístroje se používá proudový chránič typu G ?

<< < (4/6) > >>

Otakar Dosbaba:
a) přečíst si pořádně, co jsme zde napsali
b) okruh pro mrazák nezapojovat za chránič
c) pokud to nejde, před odjezdem na dovolenou jej totálně vyžrat
d) bezpečnostní zařízení jako v případě b)

Nevýhoda jednoho fíčka pro celej dům...,  "Géčko" ji z větší části takto eliminuje, opakovat to vše snad už néééé.

Odpojit pejska s vestavěnou D přepěťovkou pomůže, vytažení psa normálního ze zásuvky pevné instalace s vestavěým "Déčkem" pochopitelně nepomůže.

Hodláte si úpravy instalace a rozvaděče  provádět sám? ...

Miloš Klíma:
 (poklona)  za naprosto konkrétní odpověď.
Elektřinu bude zapojovat stavební firma, která bude stavět nový byt - požadavky a schéma si musím dodat sám.... Projektantovi při projektování elektroinstala ce asi "ujela ruka",  takže se v tom nevyznají ani normální elektrikáři, s kterými jsem dokumentaci konzultoval a prý překreslovat se již nic nebude.... Stavějte jak chcete....
Poznatky získanými v rámci této diskuse bych rád předešel "bourání" až bude vše vystavěno a já odmítnu převzít byt.... Mimochodem díky tomu, že se snažím vše zavčas kontrolovat, se mi již podařilo "odchytit" několik perliček (např. posun okna a balkonu o cca 40-50 cm oproti dokumentaci - zavčas bylo vybouráno a stěna znovu postavena nebo návrh zářivkového tělesa s IP20 přímo nad dřezem - viz diskuse v jiném tématu apod....)
Snažím se získat dost informací ze všech oborů mj. i z elektrikářskéh o a hlavně silné nervy, aby si člověk udržel slušnost.

Jiří Bartoš:
Citace: Miloš Klíma  12.02.2007, 18:03

Snažím se získat dost informací ze všech oborů mj. i z elektrikářskéh o a hlavně silné nervy, aby si člověk udržel slušnost.

Chápu vás a soucítím s Vámi.

Pan Karvánek jistě namítne, že nemám pravdu, ale já bych to řešil husíma krkama. Když se dodrží základní věci (montážní zóny, umístění vypínačů a zásuvek, požadavky týkající se zón v koupelně, umývacího prostoru a ochranného pospojení),  tak si to budu moci kdykoliv přepojit podle potřeby. Kdo ví, co budu chtít a potřebovat za deset let, natož co budou chtít a potřebovat generace po nás.

Otakar Dosbaba:
A v čem ujela projektantovi ruka? Nebyla u něho objednána pouze stručná PD pro stavební povolení, za kterou dostal odpovídajícím způsobem zaplaceno? Ne že bych se jej chtěl zastávat, ale je dnes běžné v rámci šetření financí zadat jen velmi přibližný, pro vlastní instalaci téměř nepoužitelný nákres (to je ta PD pro stavební povolení, říkající úředníkům v podstatě jen to, že tam elektrika nějaká bude...). Podrobná PD realizační zabere mnohonásobně více času a práce, proto je také dražší, úředníci ji nevyžadují a RT se zde nedávno na toto téma také sáhodlouze vyjádřili. Měla by si ji zajistit montážní firma a nebo přímo vy, co by investor - dle vzájemné dohody, nicméně zaplatíte to stejně. Podle realizační PD by se již mělo elektrifikovat snadno a efektivně a hlavně bez nadávek montážníků. Ale o tom zde bylo na tomto portále také mnohokráte pojednáváno.

Milan Karvánek:
TO: Bartoš > Člověče na co to reagujete?  (eek) Vždyť já se v téhle diskusi vůbec nevyskytuju.  (surprice)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana