Dá se někde sehnat infra simulátor pohybu?

(1/3) > >>

David Baierle:

Už delší dobu se rozmáhá používání ve veřejných prostorách (chodby, schodiště apod.) svítidel s infra čidlem. V zásadě je to skvělá věc - samo se to rozsvítí, samo zhasne, úspora je evidentní. Bohužel takové osvětlení nemá cosi jako "servisní mód",  aby dočasně zůstalo trvale zapnuté. Často instaluji kabeláže nebo různé technologie na chodbách s tímto osvětlením a je to obvykle o nervy - osvětlení zhasne zrovna ve chvíli, kdy se to nejméně hodí, často je nutné slézt ze štaflí a mávat rukama, aby bylo na chvíli světlo. Čelovka nebo baterka moc nepomůže.

Nevíte někdo o nějakém infra zářiči nebo jiném simulátoru pohybu, který bych postavil někam do kouta a on by udržoval světlo v činnosti? Pátral jsem po internetu a nic jsem nenašel.

Jiří Schwarz:
S tím jsem si udělal trochu ostudu.
Podařilo se mi "aktivovat" čidlo infra ovladačem od TV...
Ale je to velká vyjímka, když to čidlo reaguje na takovou vlnovou délku, "líbí" se mu úplně jiná
Takže se pokus nepodařilo zopakovat u jiného zařízení  :'(

Jirka Š. Svejkovský:

Já zase koupil světlo ke gauči s dálkovým ovládáním. Docela si rozumělo s dálkáčem od televize.

Mimochodem, norma nařizuje u osvětlení chodeb bytových domů, aby bylo možno trvale rozsvítit celou chodbu. Výměny schodišťáku za PIR jsou velmi oblíbené (šetří to peníze),  ale v nesouladu s normou.

Jiří Mudra:
Pokud simulátor, tak by mohla pomoci obyč.žárovka ovládaná časovým spínačem a umístěna na vhodné místo. Ale to už obecně lépe vychází bateriový pracovní reflektor v místě prací a na osvětlení chodby kašlat

Peter Munka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  28.01.2020, 20:22

Výměny schodišťáku za PIR jsou velmi oblíbené (šetří to peníze),  ale v nesouladu s normou.

Bezna LED lampa so senzorom alebo svietidlo na ziarovku so senzorom ani nema potrebny vyvod na svorkovnici pre trvalu fazu, dalsi problem je recyklacia existujucich vedeni, kde nic ine okrem L a PEN v hliniku nie je.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana