Je vhodné uložení PE vodiče uzemnění anténního stožáru v polystyrenu zateplení?
Jakub Pavlík:
No, moc radost z toho nemám. Dá se s tím něco dělat nebo je to celé na "vytrhání" a začít od znova?
Jinak bylo to naprojektováno, tento člověk dělal cca. 70% domů v ulici. Firma to namontovala a dokonce revizní technik, který neměl ani s projektantem ani s montážníky nic společného (nebo jsem na to aspoň oposud nepřišel) orazítkoval. Montážní firma byla tedy na doporučení projektanta. Proto ale jsme chtěli toho nezávislého RT.
Jiří Schwarz:
Citace: Jakub Pavlík 04.01.2020, 12:42
... Dá se s tím něco dělat nebo je to celé na "vytrhání" a začít od znova?
...
Nedávno jsem byl u přidání stožárku, možná to byl podobně velký objekt.
S ohledem na velikost objektu a provedení hromosvodu vycházela potřebná vzdálenost s na střeše cca 25cm. Museli jsme trochu upravit hřebenové vedení, aby tam ta vzdálenost v¨byla. To se dá.
Ale pro stavební materiály jako cihla, beton, vychází vzdálenost dvojnásobná. A této vzdálenosti by měla vyhovět i povrchová cesta po krytině. To je častá chyba, že se to přehlíží.
A u vás je tohle hodně průserové na komínu, tam ten oddálený jímač a především jeho připevnění svědčí o velkých neznalostech problematiky od všech, tedy od projektanta (pokud řešil projekt do podrobností, pokud to neobešel nějakou obecnou větou v celkovém projektu), od montéra a především od RT, který to měl celé označit za provedení nevyhovující technickým normám, provedení, u kterého se dá předpokládat, že v případě zásahu bleskem neochrání objekt před fatálními škodami.
Podle mě:
- pokud to chcete mít správně a seriozně, je třeba aby to na místě posoudil projektant, který "to dobře zná" a posoudil co a v jakém rozsahu by se mělo změnit
- pokud vás štve, že jste zaplatil za nějaký paskvil, chtělo by to mimořádnou revizi od nezávislého RT jako podklad pro stížnost (když to nepůjde po dobrém, tak pohrozit trestním stíháním pro podvod, obecné ohrožení,...)
Jan Franěk:
Jinak bylo to naprojektováno, tento člověk dělal cca. 70% domů v ulici.
A můžete se s námi o ten projekt podělit? Fakt by mě to zajímalo a domnívám se že jistě nejsem sám. \
No, moc radost z toho nemám. Dá se s tím něco dělat nebo je to celé na "vytrhání" a začít od znova?
Až se seznámíme s projektem a po vašem potvrzení že se jedná o skutečný stav, se dozvíte více.
Jakub Pavlík:
Mohl. Jak ho najdu, tak v týdnu v práci naskenuji.
Nicméně moc tam toho asi není - nějaké info o stavbě apod., jakože půdorys domu s pár čarama (kde asi vede hromosvod) a pak už jen povídání, že tohle bude podle ČSN ... a tohle podle ČSN ...
Žádné výpočty, hodnoty .... ale to neumím laicky posoudit, jestli je třeba.
Jan Hájek:
Podle fotek to nevypadá, že by tam bylo cokoliv od DEHN, takže pokud byste chtěl zažalovat projektanta, montážní firmu či revizního technika, tak jsem ochoten ve svém osobním volnu vám zdarma vypracovat seznam všech jejich pochybení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana