Je vhodné uložení PE vodiče uzemnění anténního stožáru v polystyrenu zateplení?

<< < (4/7) > >>

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  04.01.2020, 19:48

Podle fotek to nevypadá, že by tam bylo cokoliv od DEHN, takže pokud byste chtěl zažalovat projektanta, montážní firmu či revizního technika, tak jsem ochoten ve svém osobním volnu vám zdarma vypracovat seznam všech jejich pochybení.

S výrobky Dehn na střeše by váš postoj byl jiný? 

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  04.01.2020, 22:10

S výrobky Dehn na střeše by váš postoj byl jiný? 

Podobný, ale pokusil bych se najít řešení, tak aby byl výsledek dobrý pro klienta, protože přispěl na mojí výplatu.

Současná situace je asi takováto:

Projektant, co tomu nerozumí prodal špatné řešení - (§209 OZ).
Montážní firma realizovala něco, co je v rozporu s normou.(OZ § 2630, § 2594)
RT potvrdil, že je vše v pořádku (též §209 OZ, § 5, § 2901).
Samozřejmě nevylučuji TZ § 272 a 273.
Konkurence, která nikomu nepomůže, pouze parazituje (například na toto fórum nedali nikdy ani 1 Kč) dostala od klienta prostřednictví m spolupráce třech podvodníků peníze za výrobky, co nesplňují parametry pro použití. (OZ § 2950 Škoda způsobená informací nebo radou)

Pokud chcete moralizovat, tak zavolejte do Lovosic, Ledče, nebo do Opavy a poproste je, ať přispějí pár set tisíc na toto diskusní fórum (DEHN podporuje toto fórum od roku 2002),  když mají většinu trhu a zisků. Někdy by mohli udělat třeba školení (od roku 2006 počet školení, třeba jenom na výrobky = 0) 

Osobně vnímám jako chucpe, pokud se mne někdo optá na řešení a pak použije mou konkurenci, beru to velmi osobně. (Soy un hombre muy honrado..)

Jak vypadá podpora od těch co jen kopírují a hrabou:
https://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=30489.30

Pavel Horský:
Projektová dokumentace by mě moc zajímala.
Podle jejího popisu typuji, že se vše opět dělalo podle PD určené "pouze" pro stavební řízení. No, ale nebudu předbíhat dalšímu hodnocení.

Jakub Pavlík:
p. Hájek, díky za nabídku, nicméně nebude asi třeba - na projektanta a spřátelenou montážní firmu mám velmi dlouhou páku, tudíž zde nebude problém s vyrovnáním.
A kvůli blbovi, který to zrevidoval, se nebudu soudit. Vzhledem k tomu, jak to u nás funguje, člověk ztratí víc, než získá.

Spíše mne zajímá to, jestli máte někdo oblast působnosti Pohořelice (u Brna) a vzal by tuto zakázku - zjistit stav a navrhnout správné řešení.

Jiří Schwarz:
Citace: Jakub Pavlík  05.01.2020, 13:51

...
A kvůli blbovi, který to zrevidoval, se nebudu soudit. Vzhledem k tomu, jak to u nás funguje, člověk ztratí víc, než získá.
...

Je to vaše rozhodnutí.
Ale je to tak trochu škoda, myslím,že je nejvyšší čas vykopat z našich řad "zlatokopy",  kteří se za peníze podepíší pod jakoukoliv hrůzu!
A někde je třeba začít.

Jestli máte revizní zprávu, byl byste ochoten ji alespoň poskytnout k nahlédnutí?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana