Je vhodné uložení PE vodiče uzemnění anténního stožáru v polystyrenu zateplení?
Jan Hájek:
Vypadá to, že to je celý špatně. Na fotce to vypadá, že vzdálenost mezi patou stožáru a hřebenovým vedením ( nebo držákem) je menší než ta distanc.
Ještě to vypadá, že vodič od antény je k vedení ještě blíž.
Pokud je v komínu kovová vložka, nebo armování, tak taky.
Jakej brajgl udělá oplechování, nejde z fotky odhadnout.
Jakub Pavlík:
Distancem myslíte vzdálenost mezi stožárem a tím jímačem na něm?
Kabel od antény vede přímo po trubce dolů do tašky a na půdu, od hřebenu je stejně daleko jako stožár a od drátu, kterým je jímač připojen ke hřebenovému vedení je ještě dál - drát je vychýlen na druhou stranu, byť to na fotce moc nevypadá.
Komín je keramický, třívrstvý. Deska nahoře by měla být z nějakého kompozitu, aspoň to psali. Pokud pamatuji dobře, kovové výztuže byly v horní třetině, ovšem uvnitř, v samostatných dutinách vnější tvarovky komínu.
Našel jsem foto z druhé strany
Pavel Horský:
A jste přesvědčeni, že takto provedená jímací soustava stačí k ochraně celého objektu? Je objekt komplet pokrytý ochranným úhlem a koule byť r60 se ho nikde nedotkne? Mě se to na první pohled moc nezdá.
Jiří Schwarz:
Kontrolní otázka - to někdo projektoval, nebo to tam nějaký borec namontoval z přesvědčení, že "on to zná, on moc radit nepotřebuje"?
Jak už tu bylo naznačeno, je to celé špatně!
Jan Hájek:
Dostali jsme se k bodu, kdy je důležité zkontrolovat vše s projektovou dokumentací.
Dostatečné vzdálenosti.
Ochranné prostory.
Fyzické vzdálenosti mezi vodivými věcmi na střeše a ve střeše.
Protože: Pokud je jímací soustava OK, není propoj na PE problém.
Pokud není OK, je to další svod jímací soustavy.
Tady se mrkněte na případ, který mi váš objekt připomíná: Posudek ESČR 2012
Zdroje: Poučné noviny ESČR - http://www.kniska.eu/x/file/poucne_escr/at_download/file
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana