Jak řešíte ochranu přepětí na vstupu kabelů světel a zásuvek do objektu?

<< < (7/7)

Jan Hájek:
Citace: PetoL  29.01.2020, 07:14

Pýtam sa na situáciu keď je všetko ošetrené správne. Myslím to tak, že keď majú elektrárne svoje rozvody už ošetrené zvodičmi.

Správně je to tak, že ochranu před bleskovým proudem si musí každý odběratel zajistit sám. Podrobnosti o kvalitě dodávané energie jsou v ČSN EN 50160.

Peter Munka:
Citace: Pavel Horský  03.01.2020, 12:49

Za celou svoji kariéru jsem viděl tři škodné události vzniklé úderem blesku.

Nebola tu nedavno debata o odmietani prepatovej ochrany investormi kvoli nakladom ?

Pavel Horský:
Citace: Peter Munka  29.01.2020, 09:24

Nebola tu nedavno debata o odmietani prepatovej ochrany investormi kvoli nakladom ?

Bola. A čo?

Peter Lovacký:
Citace: Jan Hájek  29.01.2020, 08:50

Správně je to tak, že ochranu před bleskovým proudem si musí každý odběratel zajistit sám. Podrobnosti o kvalitě dodávané energie jsou v ČSN EN 50160.

Hej, ,  mám len tú z r.2002 a tá platí len pre normálne podmienky, čo asi s bleskovým prúdom vo vedení nebudú
Mňa zaujal príspevok pána Strycharskeho, a to že jak sa zo správne zrobenej distribučnej siete dostane galvanicky plný bleskový prúd do ER
Mňa dajak nijaký spôsob na ktorý by sa zabudlo nenapadá
Presne jak píšete si myslím, že ak sa elektrárne dobre starajú o svoj majetok, tak by bleskový prúd napriklad zo vzdušného vedenia v ER mal byť len zbytkový a v podstate neškodný
Ale možno majú ostatní iný pohľad

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana