Co vše se může stát, pokud si vyrobím rozvaděč sám?
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 09.12.2019, 13:01
Můžem si tu brblat jak chceme, ale praxe je spravedlivý rozhodčí a pokud mohu soudit, tak rozvaděčů byť bez papírů zas tolik nehoří aby to společnost vnímala coby rizikovou oblast.
Dokáži ovšem pochopit výrobce a zastánce papírové cesty, že by těch skutečných prů.viděli rádi více.
Tvá slova mi hoooodně připomínají problematiku ochrany před bleskem.
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 09.12.2019, 14:09
Hádanka - víte proč je na dvířkách rozvaděče (jo, není to rozvaděč, nemá štítek) nalepený ten papír?
Že by sponzor rozvaděče :-D
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 10.12.2019, 06:57
Tvá slova mi hoooodně připomínají problematiku ochrany před bleskem.
Tak ono není od věci občas odhodit zužující brýle oboru a podívat se na problém taknějak lidsky.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 10.12.2019, 07:24
Tak ono není od věci občas odhodit zužující brýle oboru a podívat se na problém taknějak lidsky.
A jak si to prosím představuješ? Jako že přijdu na revizi a řeknu si že nebudu buzerovat a dám kladnou revizi i když najdu podobné rozpory? A ještě protože se blíží vánoce, udělám to jen za 500Kč? To snad ne Milane. A až to náhodou vyhoří, nebo dojde k jiným škodám (třeba upadne N)
v klidu to zaplatím. Vždyť 500kč je v pohodě a riziko je přijatelné, protože to hoří jen málokdy. Hlavně abych se choval lidsky.
Nic :-X . RT tady není aby se choval lidsky, ale aby vyhledával možná rizika a rozpory s platnými předpisy. Jak se k tomu pak majitel/provozovatel postaví je na jeho odpovědnosti a mne to už dál nezajímá. Prostě jen odvedu práci která byla objednána, dle daných postupů. Tedy sepíšu nalezené závady a rozpory a dle jejich závažnosti nebo počtu, samozřejmě i na základě nějakých zkušeností, vystavím verdikt. Schopno, nebo neschopno. Nic jiného se od RT nečeká.
Nevím Milane co si mám o některých tvých příspěvcích myslet. :-\ :-X :-[
Mám nástroj, který mi navíc dává každý výrobce rozvaděčů zdarma. Věnuji 1 den na školení, abych věděl jak to mám správně dělat. To není taková investice abych toleroval bordel a stále přivíral oči. Pokud někdo není schopen věnovat 1 den svému dovzdělání, stejně si nezaslouží abych přebral na sebe velkou část jeho odpovědnosti.
Ty Milane takové rozvaděče (myšleno bez štítku a dokumentace) reviduješ bez závad s lidským pohledem na věc? Čekám na odpověď.
Lukáš Rotrekl:
Vždyť je to celé jen o tom, kdo je ochoten na sebe vzít jakou zodpovědnost a do jaké míry ji "alibisticky" přenést na legislativce a normotvůrce, ne?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana