Jak zhodnotit stávající FVE, kde u měniče, není žádné oddělení, a není FI?
Lukáš Rotrekl:
Já to teda v normě vidím jako ochranu před nebezpečným dotykem (úrazem). S ochranou proti průniku DC proudu zpět do sítě to nebude mít nic moc společného.
A jen tak mimochodem, moc se mě líbí ten aktuální systém nových edicí norem, kdy se původní norma označí jako neplatná, ale v nové jsou jen změny. Konkrétně ten uváděný článek v ed.2 vůbec není a musí si člověk otevřít neplatnou ed. 1
Vlado Konrád:
Citace: Miroš Jan 23.11.2019, 22:34
V blokovém schéma, je sice uvedeno dvojí relé, ale tomu moc nevěřím. Ten měnič, nemá takovou inteligenci, aby v případě řekněme proražení polovodičů, dokázal vypnout AC stranu. :(
Standartní klasické prvky, které jsou za měničem, jsou většinou uspořádány tak, že hlídací relé, vypíná (má vypínat na podpětí – nadpětí, a podfrekvenci – nadfrekvenci). Vypíná to většinou pomocí stykače. Tato sestava, ale nefunguje, v případě problémů s DC napětím, které se prostě může protlačit na AC stranu. Proudový chránič typu „B“, je prostě trochu jiná liga, než vše ostatní.
Verte tomu. ten striedač tú inteligenciu má a fázovaný je frekvenciou siete. Z toho dôvodu sú riadiace obvody napájané z AC strany ešte pred striedačom a stykačom.
Ak tam máte ešte za strieadačom inštalované "hlídací relé, tak naozaj niekto spravil chybu a táto časť funkčná nebude. Tie relé totiž nemajú čo porovnať s čím.
Za zariadenie zodpovedá výrobca. Za to, že sa na AC stranu nedostane DC napätie, zodpovedá tiež výrobca. V OPOS-e problém nevidím
BTW: Ani jeden typ striedača pre FVE nemá na výstupe transformátor. Je jedno akého je výkonu.
Jirka Š. Svejkovský:
Měnič SolarMax má ochranu na DC straně (detekci unikajícího proudu) a vypíná AC stranu.
Takže za mě je to OK:
Citace: Vlado Konrád 24.11.2019, 08:31
BTW: Ani jeden typ striedača pre FVE nemá na výstupe transformátor. Je jedno akého je výkonu.
To není tak úplně pravda. První, co mě napadl: Fronius IG.
Vlado Konrád:
Nenašiel som blokovú schému. Na výstupe IGBT tranzistorov sú tlmivky. Ak ale celý menič 12kW Fronius IG váži 50 kg, tak jeho súčasťou transformátor nie je. Načo by aj bol.
https://www.solaris-shop.com/content/IG11.4%20Delta%20Specs.pdf
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Vlado Konrád 24.11.2019, 09:46
Načo by aj bol.
Přesně na to, o čem se tu celou dobu bavíme.
Mimochodem, je to VF transformátor, takže je celkem kompaktní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana