Jak zhodnotit stávající FVE, kde u měniče, není žádné oddělení, a není FI?
Miroš Jan:
Citace: Lukáš Rotrekl 24.11.2019, 01:01
Já to teda v normě vidím jako ochranu před nebezpečným dotykem (úrazem). S ochranou proti průniku DC proudu zpět do sítě to nebude mít nic moc společného.
Jojo,sypu si popel na hlavu, Lukáši je to tak. :-[
Citace: Vlado Konrád 24.11.2019, 08:31
Verte tomu. ten striedač tú inteligenciu má a fázovaný je frekvenciou siete. Z toho dôvodu sú riadiace obvody napájané z AC strany ešte pred striedačom a stykačom.
Ak tam máte ešte za strieadačom inštalované "hlídací relé, tak naozaj niekto spravil chybu a táto časť funkčná nebude. Tie relé totiž nemajú čo porovnať s čím.
To že má měnič inteligenci na té úrovni, že je schopen odpojit AC stranu v případě problému uvnitř měniče, je napsané kde?
Nějaké JPP, pro mě není relevantní.
Fázování nemá nic společného s tím co jsem uváděl.
To hlídací relé, byl požadavek ČEZU. Však se také musel dokládat měřící protokl, jak správně funguje to hlídací relé. ČEZU nestačilo nějaké prohlášení od montážní organizace, že je vše řádně smontováno a odzkoušeno. Navíc ten měřící protokol chtěl i energetický regulační úřad.
Vlado Konrád:
Konkrétne čo máte ny mysli?
Miroš Jan:
Tak znova.
Nikde v žádném manuálu, jsem informaci o tom, že měnič je schopen odpojit AC stranu v případě problému nenašel.
Kde je toto konkrátně uvedené, u měniče SolaxMax 3000S?
Vlado Konrád:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 24.11.2019, 09:09
Měnič SolarMax má ochranu na DC straně (detekci unikajícího proudu) a vypíná AC stranu.
Takže za mě je to OK:
To není tak úplně pravda. První, co mě napadl: Fronius IG.
Nemá trafo na výstupe. Medziobvod s VF trafom je tam na to, aby bolo možné použiť nižšie napätie DC strany. To čo bolo namietané, teda nebezpečenstvo zavlečenia DC na AC stranu, je tom ošetrené rovnako ako u Solarmax.
Miroš Jan:
Citace: Petr Liskar 24.11.2019, 00:11
Naprosto přesně to ví projektant, který to takto navrhl.
Tedy, obdivuji Vaši pečlivost. To skutečně při periodické revizi studujete všechny manuály všech zařízení?
To vážně přítomnost/abscence manuálu či nějakého textu v něm rozhoduje o výsledku periodické revize?
Takže znovu:
Stran projektanta, pokud mě uvede v projektu, že teno konkrétní měnič je vybaven transformátore m, ale v manuálu je uvedeno:
cituji druh zapojení - digitál ní sinusový kontrolér, bez transformátoru, dvoustupňový (bez galvanického oddělení)!
Tak jsem přesvědčen, že projektant nemá všech pět pohromadě, ale zaštituje se kulatým razítkem ČKAIT !
Prostě to není projektant elektro, ale pouze kreslič. (zle)
Přítomnost nebo absence manuálu, je ppouza na mém rozhodnutí o výsledku revize. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana