Česká automobilka chystá útok v podobě několika elektromobilů

<< < (4/12) > >>

Jiří Kubík:
Na zařízení nn ne.

Jiří Kubík:
Abych to rozvedl - když jsem se dostal před lety do jedné debaty, tak jsem se dověděl, že v elektromobilu Tesla je prý baterie s vysokým napětím.
Zdálo se mi to poněkud divoké, nechat něco takového jezdit v mokru, po posolených
silnicích a spoléhat, že to bude fungovat léta.
Zjistil jsem si, že je tam sice přes 7 000 tužkovek li-ion 18650 3,7V pospojovaných
do mnoha skupin ale vysokého napětí (nad 1000 V) se v tom zapojení nedosahuje.
Výsledných 405 V max mě poněkud uklidnilo.

Termín nebezpečné napětí by se mi zdál vhodnější.

:)

Martin Novák:
Mne se nejvice libi ten vzpominkovy optimizmus nazyvat divizi koncernu VolksWagen "Ceskou automobilkou"...

Jirka Š. Svejkovský:
Sdělení pro laickou veřejnost nemusí být vždy úplně technicky korektní.

Jan Franěk:
Citace: Martin Novák  21.11.2019, 12:59

Mne se nejvice libi ten vzpominkovy optimizmus nazyvat divizi koncernu VolksWagen "Ceskou automobilkou"...

A proč ne? TO že má Auto Škoda majitele v zahraničí, nemusí nutně znamenat že čeští vývojáři a další pracovníci nemají žádný vliv na technická řešení i výslednou podobu konkrétního auta. Je jich tam v MB víc než dost. Nebo si myslíte že když ve Vodňanech pracují  především agenturní pracovníci ze zemí bývalého Sovětského svazu a dalších podobných zemí, nejde o České kuře, ale Ruské?
Nebuďme takoví hnidopiši v této globální době. Ne že bych z toho byl vždy nadšený, ale naučme se  v době mnoha změn, změnit alespoň trochu svá myšlení a nebuďme zabržděni někdy před 30 lety, nebo omezeni pohledem kde nám stíní ve výhledu naše hraniční hory.
Pokud se ve světe říká že Škodovka je České auto a je velmi dobré, buďme na to hrdí. Mluvíte jako všichni ti kteří už zapomněli co se zde před 30 lety dělo a tvrdí že jsme se měli lépe a že vše bylo kvalitnější a lepší. Naopak testy i průzkumy, včele s prodlouženou délkou našeho života, jasně hovoří o opaku.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.11.2019, 13:11

Sdělení pro laickou veřejnost nemusí být vždy úplně technicky korektní.

Jo, taky to potkávám a "tahá mě to za oči"  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana