Podle čeho mohu odhadnout spotřebu budoucích elektrospotřebičů do bytu?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Anna Nová  01.11.2019, 10:55

V domě je stará elektrika.
...jednofázové jističe 15A nebo 16A, třífázové nepovoleny,...

Jsou baráky, kde jsou do jednotlivých bytů jednofázové přípojky a změna na třífázovou by znamenala poměrně velký zákrok do elektrických rozvodů v objektu
Jsou místa, kde je přívod do domu "tak akorát" a je problém příliš navyšovat odběr
A jsou i místa, že např. celá ulice nebo část sídliště jede ve stavu "na hraně"

Není problém koupit si myšku, sušičku,... Ale nemáte rezervu v příkonu, je to hodně o "pravidlech provozu",  sice to snižuje komfort, že se toho nedá zapnout víc najednou, ale dá se s tím žít

Vy asi nebudete ten správný partner pro projektanta, ten má nějakou smlouvu s investorem, předpokládám že to je majitel nebo správce objektu, a přes toho by asi bylo nejlepší komunikovat a připomenout svoje plány, požadavky, představy

Miroslav Hlaváč:
Citace: Pavel Horský  01.11.2019, 16:08

Jednofázový jistič 1x25A/B vám stačí na běžný provoz domácnosti.
U nás doma jede pračka (kombinovaná se sušičkou),  2x TV, 1x PC, mikrovlnka 800W, el. trouba, rychlovarná konvice, vysávač, nějaký ten kuchyňský spotřebič. Není problém. Jen vaříme na plynu, což nám vůbec nevadí a plánujeme ho nechat i při rekonstrukci kuchyně.
Jediný třífázový spotřebič v domácnostech je el. sporák nebo varná deska.
Pokud máte vše již připraveno, neměl by pak být po rekonstrukci společných prostorů (elektroměrové rozvaděče a kompletní silové rozvody) problém.

Jak píše kolega Franěk, jistě rekonstrukci někdo projekčně připravuje. Právě na projektanta elektro byste měla směřovat své dotazy. To je nejfundovanějš í osoba, která vám zaručeně odpoví na všechny vaše dotazy.

Vážený pane kolego, dovoluji si zcela mimořádně s Vámi nesouhlasit, jinak Vaše názory a připomínky pokládám za velmi kvalifikované.
Avšak zde máme nové připojovací podmínky,nevím zda jen ČEZ nebo i EON ,oficiálně ČEZ,ale jednofázová přípojka již není zmíněna...Sám jsem se hádal o vyjímku s ČEZ...
a uhádal jsem to...

https://www.cezdistribuce.cz/edee/content/file-other/distribuce/technicke-informace/pripoj_podminky/cezdistribuce_pripojovacipodminkynn_20180201.pdf

Rozvodak:
Citace: Miroslav Hlaváč  01.11.2019, 20:56

Radši pořádně čtěte...
Bod: 5.3. ; 8 ; 8.1. ;

Přípojka jako taková, HDS, musí být třífázová. Připojené odběrné místo je buď jednofázové, nebo třífázové, dle smlouvy.

Nějak mi nepříjde smysluplné tvrzení, že jednofázové odběry jsou na vyjímku. Existuje spousta rúzných drobných odběrů kde je využití 3f nulové.

Moc by mě zajímalo s kým a o čem jste se hádal.

Pavel Horský:
To Miroslav Hlaváč.....

jak vám již napsal kolega "Rozvoďák",  Připojovací podmínky si vykládáte poněkud jinak, nehledě na to, že v uvedeném případě paní popisuje, že má nové rozvody uvnitř bytové jednotky a společné prostory včetně ER jsou stávající. Jede na jednofázový jistič, který si může samozřejmě navýšit až na hodnotu 1x25A/B 10kA.

Také by mě zajímalo o čem jste se hádal.
Evidentně si pletete termíny HDV a odbočka k elektroměru.

Miroslav Hlaváč:
Pane Horský velice se vám omlouvám,pravdu máte Vy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana