Mohu do revizní zprávy napsat své vlastní doporučení?
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 29.10.2019, 17:37
Dnes, když se GDPR dopodrobna dodržuje , focení může být větší problém, jak "vadná" revizní zpráva!! (Z hlediska advokátů)
Nestrašte nesmyslem. >:( Nechápu co mají třeba fotky otevřeného rozvaděče, nebo špatně uloženého kabelu společného s GDPR a ochranou osobních údajů. Běžně fotím při revizích i tam, kde je focení jinak normálně zakázané a neměl jsem s tím jediný problém. Naopak provozovatel byl rád že krom strohého popisu závady vidí i konkrétní závadu na fotce.
Psát do revize doporučení je možné, ne však nutné. Vše co má obsahovat revizní zpráva je celkem jasně napsané v příslušné ČSN. Doporučuji několikrát pročíst. To že zmiňovaný RT podcenil uložení kabelu a nenapsal to do revizní zpráva je smutné, ale ne až tak neobvyklé. Sám se často hrozím kolik toho asi během prohlídky opomenu, nebo přehlédnu. Berte prostě jako holý fakt to, že i RT je jen a jen člověk dělající chyby.
Fotky z revize pošlu investorovi buď do mailu, nebo je dostane na CD, či flešce. Záleží na tom kolik těch fotek je. Nedávno jich bylo cca 860 a ve třech revizích dohromady a cca 60 závad. Už mám v mailu prohlášení vedoucího údržby o tom že všechny závady vypsané v revizních zprávách jsou již odstraněny. (měsíc a púl)
ALe to se nepovede vždy. ;)
Jirka Š. Svejkovský:
Když to považuju za vhodné, doporučení píšu. Něco jako bonus zdarma. Fotím všechno, archivuju a při dotazech používám jako argument.
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 29.10.2019, 17:37
Dnes, když se GDPR dopodrobna dodržuje , focení může být větší problém, jak "vadná" revizní zpráva!! (Z hlediska advokátů)
Dtto co napsal Honza Franěk. GDPR je o osobních údajích. Myslím si, že na rozdíl od 90% populace o tom něco vím a opravdu fotografie rozvaděče s GDPR nemají vůbec nic společného. Navíc revizní zpráva je oficiální dokument ... Ale nebudu zde školit samozřejmosti.
Citace: Jan88 29.10.2019, 17:34
... kteří se snaží o to aby revizní zpráva byla pořádně napsaná ...
To mi připomíná jak se jednastařenka ohradila u latinsky napsaného recetu, že tomu nerozumí. Revizní zpráva je technický dokument, nikoliv návod krok za krokem pro začínající elektrikáře. Pokud bude uvedeno, že vedení nesplňuje bezpečné uložení v tom a tom místě, pak opravdová osobaosoba s vyšší kvalifikací ví co má dělat.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 29.10.2019, 18:30
Když to považuju za vhodné, doporučení píšu. Něco jako bonus zdarma.
A pokud to někdo neudělá dle doporučení, pak může vzniknout rozpor. A pak uslyšíte od majitele objektu třeba: "Ale revizní technik napsal, že to MÁ BÝT TAKTO ... a vy jste to udělal jinak!".
Jan Bocek:
Citace: Jan88 29.10.2019, 17:34
Chápu že je to stále dokola a stále dokola přibývají noví revizní technici jako já,kteří se snaží
Začínající RT má možnost využívat všechny pomůcky k jeho činnosti.
Jedna z dobrých pomůcek je "Zavadovník", až do doby, kdy si vytvoříte svoji databázi závad s příslušnými články norem.
Jsou na trhu i dobré SW pro RT, kde jsou závady aktualizované.
Závady je nutno specifikovat s porušením článku dané normy.
Doporučení dávám pouze v případech, kdy to mám smluvně ošetřeno.
To je ale již proces odstraňování závad z revizí na jinou objednávku.
Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík 29.10.2019, 13:27
Do projektové dokumentace se také nemá psát konkrétní výrobce jističe 1B16 ...
Proč?
Pokud PD nebude k dotaci a nebo nebude mít co společného s veřejnou zakázkou, pak si tam mohu psát co chci. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana