Mohu do revizní zprávy napsat své vlastní doporučení?

(1/4) > >>

Jan Skotnica:
Mohu si dovolit do revizní zprávy napsat doporučení dle sveho nazoru na možnou nastávající poruchu?
Uvedu přiklad ... při pravidelné revizi jeřábu starého 3 roky jsem si všiml že kabel ze sběrače troleje je uchycen ke kovové části že se odírá o železo ... izolační stav jsem změřil ale časem se to stejně prodře na kostru ... napsal bych své doporučení o ukotvení jinak.

A co se týče fotek, mohu si dovolit fotit rozvaděč? A napsat do revizní zprávy že byl nafocen skutečný stav rozvaděče ...? Nikde na hale kde je jsem není napsaný zákaz focení ...

Miroslav Minařík:
Citace: Jan88  29.10.2019, 10:13

Mohu si dovolit do revizní zprávy napsat doporučení dle sveho nazoru na možnou nastávající poruchu?
Uvedu přiklad ... při pravidelné revizi jeřábu starého 3 roky jsem si všiml že kabel ze sběrače troleje je uchycen ke kovové části že se odírá o železo ... izolační stav jsem změřil ale časem se to stejně prodře na kostru ... napsal bych své doporučení o ukotvení jinak.

A co se týče fotek, mohu si dovolit fotit rozvaděč? A napsat do revizní zprávy že byl nafocen skutečný stav rozvaděče ...? Nikde na hale kde je jsem není napsaný zákaz focení ...

To je stále dokola.
Revizní zpráva má obsahovat sdělení ohledně stavu elektrického zařízení a bezpečnosti.

Řešení nápravy skutečného stavu se dá provést různými způsoby a různými materiály. Uvádět konkrétní řešení je jiná zakázka. Do projektové dokumentace se také nemá psát konkrétní výrobce jističe 1B16 ...

Co jsem viděl, tak to revizní technici řeší dvěma dokumenty. Revizní zprávou a druhým "papírem" s doporučením. A ten druhý papír je za příplatek.

A fotografie? Pokud jde o revidované zařízení jako součast zprávy, pak je to účelné a provozovatel by měl souhlasit.

Jiří Schwarz:
Podle hesla "fotek není nikdy dost" si fotím všechno a všude.
Jen v jednom objektu jsem se ptal, jestli se tam smí fotit (nechci zde uvádět podrobnosti).
Dostal jsem souhlas fotit si uvnitř co potřebuji nebo co mě zajímá, venku prý není vhodné ani ukazovat fotoaparát.

Pokud vidím nějaký poškozený kabel, nebo hranu, po které se kabel pohybuje a mohlo by dojít k poškození pláště a izolace vodičů, neřeším nějaké doporučení, ale hledám na co z ČSN to napasovat jako závadu. Hodně se dá využít ČSN 33 2000-1 a ...5-52, i když jsou to jen obecné zásady, má taková závada s odkazem na ČSN jinou váhu než nějaké doporučení

Jan Skotnica:
Chápu že je to stále dokola a stále dokola přibývají noví revizní technici jako já,kteří se snaží o to aby revizní zpráva byla pořádně napsaná,nicméně byl jsem u situace kdy po revizi zařízení došlo k proražení kabelu na kostru a provozovatel okamžitě řekl,že je to po revizi a začali se s revizákem přít......revi zák si toho všiml že je kabel divně uložen ale nenapsal to tam,tak jsem si řekl proč nenapsal do revize poznámku o uložení kabelu a jeho opravě,pak by řekl že v té zprávě doporučil opravu,ale vidím to očima elektromontéra a začátečníka revizáka.....:)
Díky za názor na fotky,nebudu to ve zpravě udávat :-)..

František Šohajda:
Citace

Podle hesla "fotek není nikdy dost" si fotím všechno a všude.
Jen v jednom objektu jsem se ptal, jestli se tam smí fotit (nechci zde uvádět podrobnosti).
Dostal jsem souhlas fotit si uvnitř co potřebuji nebo co mě zajímá, venku prý není vhodné ani ukazovat fotoaparát.

Dnes, když se GDPR dopodrobna dodržuje ,  focení může být větší problém, jak "vadná" revizní zpráva!! (Z hlediska advokátů)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana