Proč nemohu razítkovat projektovou dokumentaci razítkem revizního technika?
Jiří Schwarz:
Ono to razítko RT je z jistého úhlu pohledu taková "ozdoba"
Dokument s razítkem, dokonce kulatým, působí jako seriozní dokument alespoň s nějakou váhou a nejeden "zákazník", který by revizní zprávu bez razítka nepovažoval za "dostatečně stvrzenou", neví, že podle normy není razítko mezi povinnými údaji, které má RZ obsahovat.
A pokud se razítko revizního technika objeví na projektové dokumentaci nebo jiném dokumentu, není to nic proti ničemu a jen to nějak pro některé "příjemce" zlepšuje důvěryhodnost.
Jan Franěk:
A proč ne zrovna razítko RT? Klidně bych to orazítkoval třeba bramborou. Je to přece úplně na projektantovi jakým způsobem se prezentuje na svém díle. Pokud bude potřeba razítko ČKAIT, OK, ale to nemusí nutně vylučovat cokoliv dalšího.
Za mne má razítko RT Pavla Horského mnhem větší váhu, než štempl organizace které je jedno jabé bastly vycházejí z pera některých jejích členů.
Je potřeba si uvědomit že drtivá většina razítek, revizních zpráv nevyjímaje, je zbytečných a nemají oporu v zákoně. To že jsou stále vyžádovány je pouze zvyk. Jakékoliv razítko mi dnes vyrobí i na počkání. Jedinou právní váhu na většině dokumentů má především podpis. Je pouze pár razítek, většinou se státním znakem, která mají opodstatnění a oporu v zákoně. Bohužel jedním z nich je štempl ČKAIT.
Bašta Roman:
"Razítko revizního technika" - termínus technikus nemající oporu v žádném předpisu pro použití ani na revizní zprávě, natož na jiném dokumentu. (Náležitosti revizní zprávy jsou jasně dány v příloze č. 2 k vyhlášce č. 73/2010 Sb.)
Slovy p. Kosmáka - revizní technici v 60. letech začali používat kulatá razítka v domnění, že složením "státní zkoušky" (rozuměj u státní organizace) jejich úřad povýšil do vyšších sfér. A čím kulatější a větší, tím významnější revizní technik. Přitom ani tehdy nebylo vyžadováno.
Pokud ještě někdo používáte kulatá razítka (a ještě lépe se státním znakem), změřte si zda jej nemáte větší než 32 mm, to už není razítko, ale pečetidlo. Až najdete předpis, kde bude uvedeno, kde má být používáno a jaký má mít vzhled, sdělte nám jej.
S oblibou to vysvětluji operátorům např. EONu, když mi volají, že jsem neorazítkoval revizní zprávu.
A uvedené "razítko" na P.D. - vítejte zpět v byrokracii C. a K. mocnářství. (dance)
Pavel Horský:
Ale pánové, někteří z vás jsou zbytečně moc upjatí a mám pocit, že je pro vás život takovou nějakou křečí, kterou se snažíte rozhýbat sršením ohně na něco, co vám je osobně neznámé a tím pádem i nepřijatelné.
Berte to tak, že je razítko pouhým optickým a pro mnohé i duševním doladěním dokumentu, který tím pádem vypadá pro většinu důvěryhodněji. Tak proč ho tam nedat, že?
Je jasné, že ze zákona musí být určité stupně PD orazítkovány kulaťákem se lvem, o tom se tu nebavme, ale proč bych k tomu ještě nemohl přidat razítko R-EZ-E1B?
Ať zákazník vidí, že se mu dostalo pocty nechat si něco vypracovat od VELKÉHO, PŘEVELIKÉHO odborníka :D :D :D .....kdyby tedy věděl, co to označení vůbec znamená. ;) :D
A nebo to tak není?
Ale jistě že to tak není.
Razítko ČKAIT vlastní stejní neumětelové a ňoumové, jakými jsou i držitelé osvědčení a oprávnění v mnou popisovaném rozsahu. Jen jsou kryté společností, která je krytá státem a smí používat jeho státní symboliku. A o to je to horší.
A tak já si dál budu dávat na své PD razítko RT a komu se to nelíbí........ .......políbí.
Snad jsem to napsal dost výstižně a zcela srozumitelně.
Naivní však nejsem a vím, že se najde opět zástup oponentů, kteří by mě za má slova rádi viděli upnutého v kládě s krvavými zády od dobře mířených úderů profesního kata.
Mějte se všichni pěkně a žijte život tak, abyste si jednou mohli říci "nebyl jsem tu zbytečně" ;)
Velký Bobeš:
Citace: Bašta Roman 29.10.2019, 07:35
"Razítko revizního technika" - termínus technikus nemající oporu v žádném předpisu pro použití ani na revizní zprávě, natož na jiném dokumentu. (norm)
¨
A nenapodobovat výpravčího Hubičku... :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana